Núm. 15 - 21 de desembre de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Breus

La Fundació Ampert presenta el seu transport de pacients a l’Hospitalet

Ampliar imatge

El passat 10 de desembre es va presentar a l’Hospital de Vilafranca el servei de transport de pacients que ha impulsat la Fundació Ampert.

Aquest servei, que es va iniciar el 31 de juliol de 2009, s’ofereix de manera gratuïta a tots els malalts de càncer del Penedès que reben radioteràpia a l’ICO Hospitalet: el vehicle passa a buscar els pacients pel seu domicili o per un punt de trobada a Vilafranca, els porta a l’ICO per rebre el tractament i els retorna. A més hi ha un grup de voluntaris que els acompanyen en tot moment. Actualment unes quinze persones es beneficien de la iniciativa.

El projecte sorgeix d’un conveni signat entre Ampert i La Caixa, que va donar 42.000 euros per afrontar part del cost de la furgoneta, el conductor, la benzina i els peatges.

Ampert és una Associació contra el càncer fundada el 2005 al Penedès. Vol sumar esforços per millorar la qualitat de l’atenció als pacients oncològics, abraçant les diferents fases de la malaltia: des del suport en el moment del diagnòstic, l’ajuda per pal·liar les necessitats que es deriven de la malaltia fins a l’acompanyament al pacient i la família en les fases finals de la malaltia. (Vegeu informació adjunta).

En aquest sentit, una de les prioritats era aconseguir un transport per als malalts: no disposar d’un servei de radioteràpia a la comarca fa que els pacients que necessiten aquest servei siguin derivats a l’hospital de referència, en aquest cas l’ICO Hospitalet, que dista 50 km de la capital de l’alt Penedès, Vilafranca. Aquest trasllat diari que dura entre 5 i 7 setmanes no sempre es pot fer pels propis mitjans per l’estat propi del pacient ni es disposa de un familiar que tingui aquesta disponibilitat diària durant tant de temps.

A l’acte de presentació del transport van assistir, entre d’altres, Daría Rubio, directora d’infermeria de l’ICO, Catalina Falo, oncòloga mèdica de l’ICO Hospitalet i co-fundadora d’Ampert, Joan Rios, president i co-fundador de l'Associació i Mercedes Martinez i Beatriz Pardo, oncòlogues a l'Hospital de Vilafranca.

Comparteix

Enllaços relacionats
Fulletó de presentació d'Ampert
 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00