Núm. 24 - 9 de juny de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L'ICO participa en el projecte de Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona

Ampliar imatge

El passat 27 de maig es va presentar a la sala de juntes del rectorat de la Universitat de Barcelona el projecte Campus de la Salut de la Universitat de Barcelona (Health University of Barcelona Campus, HUBc), que optarà a ser Campus d’Excel·lència Internacional 2010.

El projecte del HUBc és una iniciativa de formació, recerca i transferència de coneixement que inclou totes les disciplines de les ciències de la salut. Aquesta agregació té com a finalitat coordinar, dinamitzar i promoure la biomedicina, la biotecnologia i les tecnologies mèdiques amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la població.

El programa que s’ha presentat inclou, entre altres propostes, la construcció del parc de recerca 'BioPol Research Institutes', la creació d’una 'Health High School', que concentrarà tota l’oferta de màster i postgrau en ciències de la salut, o també d’un 'Health Meeting Point', un centre de demostració en ciències de la salut. Així mateix en el camp de la transformació territorial, s’ha plantejat una proposta per incorporar la formació professional en salut al campus.

Durant l’acte de presentació, els representants de la trentena d’institucions que formen part del projecte, entre els quals hi ha l'ICO, van signar un protocol de col·laboració.

Aquesta aliança, liderada per la UB, aplega principalment institucions docents, mèdiques, de recerca i de transferència de coneixement dels campus del Clínic i de Bellvitge, així com institucions d'altres localitzacions associades a aquests dos campus, com són Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat), el Biopol de l'Hospitalet de Llobregat i BZ Barcelona Zona Innovació (Consorci de la Zona Franca).

Entre les prop de 30 institucions participants, hi ha, a més de l'ICO, l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Clínic, els ajuntaments de Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat, les conselleries de Salut, Educació i Innovació, Universitats i Empresa, el Biopol, l’IDIBELL, l’IDIBAPS, el Consell Superior d’Investigacions Científiques, el Consorci de la Zona Franca, Laboratoris Ferrer, l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, l'Associació Empresarial Baix Llobregat i el Fòrum Empresarial de l'Hospitalet, entre d'altres.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00