Núm. 17 - 26 de febrer de 2010 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

S’obre una nova etapa: “Pensem com a pacients”

Ampliar imatge

El Consell d’Administració va aprovar dimecres passat el Pla d'acció per al 2010, que inclou un nou organigrama, més adequat als objectius marcats per enguany. Josep M. Vilà, president i conseller delegat de l’ICO, ha presidit un acte en què la directora general, Candela Calle, ha presentat aquests documents davant d’un centenar de comandaments dels tres centres ICO. La sessió informativa es va celebrar divendres 19 de febrer a la sala d’actes del centre de l’Hospitalet.
 
Un organigrama més pla i més participació en la presa de decisions
Un dels objectius de Candela Calle en assumir el càrrec de la direcció general de l’ICO era aplanar l’organigrama de la institució, dissenyar una estructura organitzativa més participativa, i dotar els centres de més autonomia de gestió.
 
D’acord amb això, i amb les necessitats que es deriven dels objectius estratègics del Pla d'acció 2010, l’equip directiu de l’ICO ara està format per sis direccions corporatives i les tres direccions de centre, i s'han modificat les àrees de responsabilitat d’algunes direccions i els seus responsables. A més, la direcció general s’ha dotat d’un comitè assessor format per professionals de la casa que són referent en la seva àrea de coneixement.
 
Les sis direccions corporatives són:
 
• Persones i Qualitat, que lidera Àngel Vidal i com a novetat incorpora la formació continuada a més dels temes que fins ara portava la Unitat de Qualitat.
 
• Gestió de coneixement, que lidera Josep R. Germà i incorpora el lideratge de la xarxa territorial de l’ICO i l’expansió del model de les unitats funcionals.
 
• Cures, responsable dels plans de cures, guies, pràctiques i procediments d’infermeria als tres centres, tindrà també representació en el comitè executiu. Esther Corrales, fins ara responsable de la Unitat de Qualitat, ocupa aquesta direcció, a més de ser la directora d’Infermeria del centre ICO de l’Hospitalet.
 
• Científica, que integra la recerca i la docència, i està liderada per Evarist Feliu, fins ara Director acadèmic.
 
• Estratègia i projectes és una nova direcció que integra els plans estratègics, la gestió del canvi, l’atenció al pacient i el voluntariat. Ana Rodríguez, que s’incorporarà la setmana vinent procedent de l’Hospital Arnau de Vilanova, serà la seva responsable.
 
• Recursos, que aplega economia i finances, serveis generals i informàtica.  El seu responsable s’incorporarà en breu a l’ICO.

Quant a les direccions de centre, Jordi Trelis n’assumeix la de l’Hospitalet en substitució d’Eva Coma, que torna a assumir el lideratge del Servei d’atenció continuada, i donarà suport als projectes d’implantació d’Argos i de posada en marxa dels serveis d’oncohematologia a l’Hospital Moisès Brogi de Sant Joan Despí. Daría Rubio, fins ara directora d’Infermeria del centre de l’Hospitalet, passa a ser la responsable de l’àrea de Consultes Externes.
 
Ferran Garcia, que ocupava la Direcció de Gestió, passa a ser el director del centre ICO de Badalona. Francesc Soler es manté com a director del centre Girona.
 
Podeu consultar l’organigrama a l'apartat de la intranet: Què és l'ICO / Organització.

Vuit grans objectius estratègics
El Pla d'acció 2010 identifica vuit grans objectius estratègics per enguany i les accions que està previst desenvolupar a nivell corporatiu per assolir-los. Aquest document ofereix el marc a partir del qual s’han de definir els contractes de gestió de cada centre, que es presentaran en breu, i els objectius de cada àrea i departament.
 
Els vuit objectius estratègics de l’ICO per al 2010 són:
 
1. Garantir la sostenibilitat: “Rigor per fer front a la crisi”
2. Potenciar la visibilitat de l’ICO: “Aquí estem i això fem”
3. Dissenyar una estructura organitzativa participativa: “Junts sumem”
4. Organitzar els professionals assistencials pensant com a pacient: “Pensem com a pacients”
5. Potenciar la transparència dels sistemes d’informació per a la gestió: “Decisions amb coneixement”
6. Potenciar la qualitat com a línia estratègica: “Fem-ho bé per ser els millors”
7. Posada en marxa del Pacte de Progrés: “Acordem les regles del joc”
8. Potenciar la recerca: “La curiositat organitzada”

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00