Núm. 15 - 21 de desembre de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El càncer hereditari, i la prevenció i control del càncer: primers programes transversals i integrals

Aquest mes es posen en marxa el Programa de càncer hereditari, liderat per Gabriel Capellà, i el Programa de prevenció i control del càncer, liderat per Víctor Moreno.

La implantació dels Programes comporta canvis en l’organització dels serveis implicats en aquests àmbits, bàsicament el de Prevenció i el d’Epidemiologia. En aquest sentit, Mercè Peris, fins ara cap de servei i directora de Prevenció, passa a ser adjunta a la Direcció i serà responsable, entre d’altres, del desenvolupament i la gestió de la implicació territorial i ciutadana de l’ICO en els àmbits assistencial, de prevenció i d’educació sanitària.

Com ja s’ha anunciat en diverses ocasions els darrers mesos, l’ICO està duent a terme un canvi de model de gestió per esdevenir una empresa organitzada per processos. En aquest context, es fa necessària la creació de programes integrals i transversals articulats al voltant d’un problema de salut concret. Aquests programes són els que donen aixopluc als diferents processos implicats en l’abordatge de cadascun d’aquests problemes. Seguint als dos programes que ja s’han posat en marxa, està previst que el 2010 s’implantaran el Programa de desenvolupament terapèutic, i el Programa de processos prevalents, per exemple, mama, colorectal, pulmó, etc. Aquests processos s’organitzaran com a subprogrames, cadascun dels quals aixoplugarà la gestió assistencial, preventiva i investigadora relativa al problema de salut que, precisament, dóna nom al subprograma.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00