Núm. 12 - 11 de novembre de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ICO promou una aliança internacional d’instituts de càncer a Amèrica Llatina

Ampliar imatge

A finals d’octubre, i a instàncies de l'ICO, Bogotà va acollir la reunió dels representants de diferents instituts nacionals de càncer. L’objectiu era subscriure un acord per establir una xarxa internacional de centres: la denominada Aliança Internacional entre Instituts Nacionals de Càncer (AIINCA). Joaquim Esperalba, director general de l'ICO, va presidir la trobada.

Aquesta xarxa internacional d’àmbit iberoamericà, promoguda  per l’ICO, està conformada també per l’Institut Nacional de Cancerologia de Mèxic, l’Institut Nacional de Malalties Neoplàsiques de Perú, l’Institut Nacional del Càncer de Xile, l’Institut Nacional d’Oncologia i Radiobiologia de Cuba, l’Institut Nacional de Cancerologia de Colòmbia i l’Institut Nacional del Càncer de Brasil.

L’acord vol promoure l’intercanvi d’experiències i l’inici de col·laboracions en l’àmbit de la promoció, la prevenció, el diagnòstic, el tractament i la recerca en càncer. A més, també vol establir un sistema de col·laboració en tots els nivells de la formació oncològica.

Un altre finalitat de l’Aliança és facilitar que els seus membres guanyin influència sobre els governs respectius per potenciar la lluita contra el càncer, fent que el model d’Institut n’esdevingui el punt de referència. Així mateix, ha de servir perquè els set centres que la integren guanyin visibilitat i tinguin una presència pròpia i de pes en entitats internacionals com la Societat Americana d’Oncologia Mèdica (ASCO).

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00