Núm. 12 - 11 de novembre de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Breus

S'estrenen dues iniciatives per millorar el benestar dels pacients

Ampliar imatge

El dijous 5 de novembre es van presentar dues iniciatives de la Universitat dels Pacients, una entitat sorgida de la Fundació Josep Laporte-Universitat Autònoma de Barcelona, per millorar el benestar dels malalts en càncer: 'Hospital amable' i la 'Formació en Càncer Colorrectal'.

La Universitat del Pacients, una entitat sorgida de la Fundació Josep Laporte-Universitat Autònoma de Barcelona, ha iniciat dos projectes, el d'hospital amable i el de formació en càncer colorrectal, encaminats a humanitzar el tracte dels pacients i millorar-ne el benestar. Els dos projectes s'han posat en marxa com a prova pilot al centre de l'ICO Hospitalet.
 
Hospital amable
Aquesta iniciativa vol crear un hospital més proper a les necessitats dels pacients i que sigui més confortable, acollidor, humà i sensible. Per començar s'ha desenvolupat el 'Programa de formació del voluntari tutor en càncer de mama'.
 
Aquesta setmana s'ha iniciat a l'ICO Hospitalet la formació d'una desena de voluntaris, que seran els encarregats d'acompanyar i donar suport als pacients i familiars; en definitiva, facilitaran l'adaptació a la vida hospitalària. A més de millorar l'acollida dels pacients, la iniciativa permetrà descarregar de certes tasques al personal assistencial, que es podrà centrar en l'abordatge de la malaltia.
 
Formació de Supervivents de Càncer Colorrectal
L'altre projecte en què l'ICO és pioner és el de formar pacients que han sobreviscut a un càncer de còlon i recte. L'objectiu és que aquestes persones adquireixin competències per una millor autocura un cop superada la intervenció i tractament del càncer.
 
Ambdues iniciatives s'emmarquen en la voluntat de l'ICO per oferir, no només el millor tractament, sinó també el millor tracte als seus pacients.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00