Núm. 11 - 28 d'octubre de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Es presenta el centre col·laborador OMS-ICO en cures pal·liatives

Ampliar imatge

El 22 d'octubre el Departament de Salut va realitzar la Jornada sobre atenció al final de la vida a Catalunya, en què es va presentar l'ICO com a Centre Col·laborador de l'Organització Mundial de la Salut per a Programes Públics de Cures Pal·liatives.

La sessió va comptar amb la presència de David Elvira Martínez, director general de Recursos Sanitaris, María Luisa de la Puente Martorell, directora general de Planificació i Avaluació, Carmen Caja López, directora del Pla director sociosanitari, i Xavier Gómez-Batiste, director del centre col·laborador de l’OMS per a programes públics de cures pal·liatives.

L’ICO, Centre Col·laborador de l’OMS
La denominació de l’ICO com a centre col·laborador, que es va produir durant el 2008, s’estableix per quatre anys, tot i que, passat aquest període, es pot prorrogar.

Actualment, l’OMS compta amb tres centres col·laboradors més en diferents aspectes de les cures pal·liatives (a Londres i Oxford), però cap en l’àmbit de programes públics.

La tasca del Centre Col·laborador de l'OMS es centra principalment en quatre àmbits:

• Oferir suport i assessorament als països que volen implantar programes públics de cures pal·liatives. En aquest sentit, el CCOMS ja ha assessorat als Governs de Turquia, Letònia, Andorra i Portugal, per exemple.

• Estudi, disseny i avaluació de les polítiques en matèria de cures pal·liatives a Europa. La finalitat és identificar necessitats, elaborar plans estratègics i establir prioritats per aconseguir la màxima eficiència en l’ús de recursos.

• Col·laborar amb altres programes de cures pal·liatives espanyols i amb el Sistema Nacional de Salut per oferir suport a les Comunitats Autònomes menys desenvolupades.

• Generar evidència i coneixement: col·laborar en l’edició de guies, recursos i eines de treball i oferir suport per a l’avaluació d’altres programes de cures pal·liatives.

La designació de l’OMS representa un nou reconeixement a la tasca que durant anys ha fet l’ICO en l’àmbit de les cures pal·liatives i que l’han convertit en un centre de referència i de reconegut prestigi en la matèria.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00