Núm. 8 - 16 de setembre de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Recerca

Cercant nous compostos antitumorals de l'oli d'oliva verge

Ampliar imatge

La Unitat de Recerca Translacional de l'ICO Girona ha iniciat el desenvolupament d'estratègies biotecnològiques per tal d'obtenir i caracteritzar nous compostos antitumorals presents de forma natural a la fracció fenòlica de l'oli d'oliva verge extra.

En col·laboració amb el Departament de Química Analítica de la Universitat de Granada, els investigadors de l'ICO Girona han posat a punt nous protocols basats en l’espectrometria de masses i en la ressonància magnètica nuclear per a aïllar i caracteritzar noves molècules amb activitat antitumoral.

Els primers resultats obtinguts apareixen ara en tres articles recentment publicats a les revistes Rapid Communications in Mass Spectrometry, Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis i Electrophoresis (cliqueu sobre el nom de la revista per veure l'article publicat).

En aquests moments, i amb la col·laboració del Grupo de Investigación en Procesamiento de Señales y Tecnología de Computadores de la Universitat de Granada, l’equip de l’ICO Girona està desenvolupant un mètode matemàtic capaç de predir a priori la capacitat antitumoral de les fraccions fenòliques de l’oli d’oliva i retallar sensiblement el temps de la fase Hit-to-Lead en el descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs antitumorals derivats de l’oli d’oliva.

La validació dels resultats obtinguts utilitzant models animals, que s’està realizant paral·lelament en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elche, podria permetre en un futur proper el desenvolupament industrial d’aquestes tecnologies.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00