Núm. 7 - 2 de setembre de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Presentació de la nova Direcció Acadèmica

Ampliar imatge

La Direcció Acadèmica pren el relleu de la Direcció de Formació i Docència i està encapçalada per Evarist Feliu, catedràtic d'Hematologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i durant sis anys director de l'ICO Badalona. Feliu substitueix Xavier Gómez Batiste, que ha deixat el càrrec per centrar-se en la direcció del Programa Qualy, que aplega les activitats de l'Institut pel que fa a la recerca i la consultoria en cures pal·liatives, inclosa la direcció del Centre Col·laborador de l'OMS en aquest àmbit. D’altra banda, José Luís Sánchez ha estat nomenat adjunt a la Direcció Acadèmica i Lourdes Guanter cap de la Unitat de Formació i Docència.

(Vegeu l’organigrama de la Direcció Acadèmica)

La missió de la Direcció Acadèmica és establir les accions necessàries per afavorir l’expertesa dels professionals de l’ICO, és a dir, millorar-ne la capacitat en la presa de decisions sobre la prevenció, el tractament i la cura dels pacients amb càncer, incrementar-ne la seguretat i afavorir la millora continuada en la qualitat del servei.

La visió és convertir l’ICO en Institut Universitari i desenvolupar la Universitat Corporativa.

Els objectius de la Direcció Acadèmica es concreten en:

1. Convertir la formació continuada en una eina de millora per desenvolupar la responsabilitat i implicació individual del professional en el seu lloc de treball, així com facilitar els mitjans per dur a terme, amb caràcter obligatori, la formació en els camps que la legislació marca com imprescindibles per als professionals.

2. Definir els indicadors de mesura per avaluar a curt i mig termini l’impacte de les accions formatives en la millora de la satisfacció dels professionals i la seguretat i salut dels pacients.

3. Integrar la docència i la formació en el desenvolupament de les carreres professionals, definint els continguts de la curricula bàsica en cada lloc de treball i incorporar les tasques formatives en els seus requeriments.

4. Consolidar la sostenibilitat econòmica de la formació i la docència com a eina de coherència interna i innovar en l’oferta formativa per tal d’aconseguir  l’actualització permanent i la capacitat de generar recursos que permetin obrir noves fites.

5. Fer evolucionar la formació continuada cap a un ens amb caràcter coherent amb les necessitats de cada centre, homogeni i respectuós amb la diversitat, planificat en el temps, innovador en el discurs, respectat pels professionals, consensuat amb els representants socials i concretat en el que s’ha anomenat Universitat Corporativa de l’Institut Català d’Oncologia.

6. Convertir l’ICO en un institut universitari que, col·laborant amb altres institucions, sigui responsable de la formació tècnica i humana dels especialistes en les branques oncològiques de les ciències de la salut al servei dels pacients oncològics i dels seus éssers propers.  

Comparteix

Enllaços relacionats
Organigrama de la Direcció Acadèmica
 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'H, 199-203
08907 L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 497 87 88