Núm. 6 - 29 de juliol de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ICO aposta per la innovació

Ampliar imatge

La Fundació ICO estimularà la iniciativa dels professionals

Durant la primera quinzena de juliol, el president i conseller delegat de l’ICO, Francesc Moreu, ha presentat als treballadors dels tres centres un seguit d’iniciatives per promoure la innovació que, en un principi, es gestionaran des de la Fundació ICO.

Aquestes iniciatives s’agrupen en quatre àmbits:

1. Impuls d’iniciatives “empresarialitzables”. L’ICO, a través de la seva Fundació, actuarà com un viver d’empreses, donant suport a iniciatives dels professionals que es considerin viables com, per exemple, l’oferta de prestacions no cobertes pel sistema públic de salut. També es vol articular i integrar les diferents tasques d’assessoria i consultoria que molts professionals de l’ICO ja fan actualment de manera dispersa, per oferir una cartera única de serveis. En aquest sentit, dos exemples d’activitats “empresarialitzables” que ja s’estan duent a terme són:

-E-Oncologia, dirigit per Assumpta Company, ofereix online i en castellà formació especialitzada en oncologia,
 
- Qualy, que aplega les activitats de recerca i de consultoria en cures pal·liatives, i que proporciona l’estructura necessària per al funcionament del Centre Col·laborador de l’OMS en Programes Públics de Cures Pal·liatives, que dirigeix Xavier Gómez Batiste.

2. Formació. Promoure la Universitat Corporativa i la Càtedra ICO d’Oncologia, i s’aprofitarà el nou espai europeu d’educació superior (Pla de Bolònia), que afovereix l’educació 'in-company', per augmentar l’oferta d’educació presencial en oncologia.

3. Cooperació Internacional. Aglutinar les iniciatives de cooperació amb països en vies de desenvolupament.

4. Estímul a la innovació i la iniciativa. Estimular la innovació i la iniciativa dels professionals de l’ICO. Qui millor coneix el seu lloc de treball és un mateix, per això, qualsevol professional està en posició d’aportar idees innovadores adreçades a millorar l’atenció als pacients o a optimitzar un procés, reduir costos, etc. En aquest sentit, s’articularan els mecanismes adients per gratificar els treballadors que presentin idees.

Amb aquestes presentacions es feia públic l’aprovat per la darrera Junta de Patronat de la Fundació ICO, que canvia, doncs, d’orientació.
 
Pel que fa a les activitats que ha desenvolupat fins ara, passarà a gestionar-les l’ICO directament. Així doncs, els programes de voluntariat, existents als centres de l’Hospitalet i de Badalona, passaran a dependre dels serveis d’atenció al ciutadà. Quant als convenis de col·laboració amb els ajuntaments, es gestionaran des de la direcció general o bé des de la direcció de cada centre donat que contribueixen molt significativament a consolidar la xarxa amb els hospitals comarcals i amb les poblacions de la nostra àrea d’influència.
 
El nou enfocament institucional requereix la modificació de la Junta de Patronat i dels estatuts de la Fundació ICO, a més del reajustament de la seva plantilla. Es preveu que els canvis estiguin plenament operatius la propera tardor.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 497 87 88