Núm. 4 - 1 de juliol de 2009 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Èxit en la implantació del model d’unitat funcional d’atenció oncològica a Mèxic

Ampliar imatge

El  Centro Oncológico Estatal (COE) ha reduït l’interval diagnòstic-inici del tractament de sis a dues setmanes en càncer de mama

Un equip de directius del COE van fer una estada formativa a l’ICO fa dos anys.

El Centro Oncológico Estatal del Estado de México va posar en marxa una unitat funcional de càncer de mama el juny del 2008, seguint el model d’atenció inicial de l’ICO. Un any més tard, Paula Cabrera, coordinadora d’oncologia mèdica del centre, ha vingut a presentar la valoració de l’experiència i els primers resultats.

Des de la posada en marxa de la primera unitat funcional d’atenció oncològica,   l’interval entre el diagnòstic i l’inici del tractament en càncer de mama al COE s’ha reduït de sis a menys de dues setmanes; quant al segon tractament, d’acord amb el diagnòstic inicial, el temps s’ha reduït de 30 setmanes a 14 en el cas de la quimioteràpia, i de 15 setmanes a 6 en el cas de la cirurgia. A més, també han disminuït a la meitat (de 12 a 6) els moviments que feia un pacient en les diferents visites a consultes abans d’iniciar el tractament mèdic.

Impacte de la tasca docent de l’ICO
El febrer del 2008 un equip de vuit professionals del Centro Oncológico Estatal (COE) van fer una estada formativa a l’ICO durant una setmana. Els interessava, sobretot, temes de caire organitzatiu, i van tornar al seu país amb la idea d’implantar el model d’unitat funcional d’atenció oncològica al seu centre, i explorar la possibilitat d’establir una xarxa territorial a l’estil de la coordinada per l’ICO.

A més de la unitat funcional de la mama, el COE n’ha obert dues més (hepatocarcinoma i ginecologia) i té previst tancar l’any amb una segona unitat funcional de mama, una de pulmó i una d’urologia.

El COE forma part de la xarxa pública de salut, es va posar en marxa fa pocs anys, és el centre oncològic de referència de l’Estado de México, i té unes característiques i una dimensió similar al centre ICO de l’Hospitalet. En els proeprs mesos se signarà un convenid e col•laboració entre el COE i l’ICO per formalitzar la formació especialitzada dels professionals mexicans.

Comparteix

 

Contacte

Departament de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Gran Via de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 497 87 88