Núm. 133 - 17 de juliol del 2018 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ONCOSWIM recapta 24.000 euros per a la investigació del càncer de mama triple negatiu

Ampliar imatge

La tercera edició de l’Oncoswim, una travessia solidària en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga de Girona i el CN Radikal Swim, va superar el passat cap de setmana totes les expectatives i va aconseguir recaptar més de 24.000 euros que es destinaran, per tercer any consecutiu, a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu. En concret els diners recollits serviran per a donar un impuls important al projecte d’investigació desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona i l’Institut Català d’Oncologia Girona. De fet, el txec el va recollir l’oncòloga mèdica de l’ICO Girona, Gemma Viñas.

Una cursa que va en augment
Un total de setze equips de quatre nedadors es van sumar a aquest exigent repte esportiu i van nedar els 30 km que separen l’Estartit de la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. A més, una setantena de nedadors es van sumar  a la versió més popular d’aquesta iniciativa solidària, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,5 km).?

Càncer de mama triple negatiu
L’objectiu de la investigació, dirigida per les doctores Teresa Puig i Gemma Viñas de l’ICO Girona, és trobar nous tractaments per a pacients amb càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves. Després d’una primera fase preclínica, l’equip investigador està realitzant ara un estudi clínic seleccionant mostres de pacients amb càncer de mama triple negatiu diagnosticades a Girona per analitzar si expressen diferents biomarcadors (proteïnes) que puguin ser possibles dianes de nous tractaments basats en el te verd o els seus derivats que permetin desenvolupar nous medicaments per aquest subtipus de càncer.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00