Núm. 130 - 23 de març del 2018 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El director del CatSalut inaugura la Unitat d’Atenció Continuada Oncològica i les noves dependències de l’ICO Badalona

Ampliar imatge


El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, va inaugurar, el dia 9 de febrer, la Unitat d’Atenció Continuada Oncològica i els nous espais de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) Badalona, on també hi era present l'alcaldessa de Badalona, Maria Dolors Sabaté. L’acte ha coincidit amb la visita que han realitzat a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol per inaugurar les noves urgències psiquiàtriques i una nova unitat d’hospitalització per adults que requereixen atenció en salut mental i addicions.

Unitat d’Atenció Continuada Oncològica
A la tercera planta de l’edifici HGTiP es troba situada les dependències de la Unitat d’Atenció Continuada Oncològica (UACO), una experiència que està en funcionament des del mes de novembre de 2017 i que s’emmarca en el Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC) amb l’objectiu d’oferir una atenció continuada especialitzada i d’alta qualitat a pacients oncològics, evitant que hagin d’acudir sempre a les urgències hospitalàries.

El desplegament de la UACO s’està fent de manera progressiva i s’ha començat per prioritzar els pacients que acudeixen a consultes externes i a l’hospital de dia, i s’anirà ampliant als que truquen al servei ICO24hores, a les gestores de casos de les unitats funcionals oncològiques, o als que provenen del servei d’urgències de l’hospital. Des del mes de novembre ha atès a 365 visites i la destinació de la majoria de les altes (84%) ha estat el domicili propi.

Els nous espais de l’ICO Badalona
Per altra banda, també s’han pogut inaugurar els nous espais a la quarta planta de l’ICO Badalona on s’ha realitzat una reforma integral en diverses dependències, com són:

-Servei de Suport Integral (SSI): Servei que agrupa els professionals de les diferents disciplines que donen suport al pacient oncològic i la seva família durant tot el procés de la malaltia i molt especialment en l’etapa més avançada. Està integrat per cures pal·liatives, treball social, psicooncologia i dietètica i nutrició.

-Servei d’Oncologia Mèdica: Servei altament especialitzat i de referència a l’àrea del Barcelonès Nord i Maresme, que compta amb una àrea d’hospitalització, hospital de dia, unitats  funcionals i laboratori.

-Unitat de Salut Laboral: Unitat dedicada a la prevenció, promoció i vigilància de la salut dels treballadors.

-Unitat d’Investigació Clínica (UIC) oncohematològica: Unitat que gestiona i realitza els assaigs clínics i treballs de grups cooperatius de tot l’ICO Badalona.

-Dipòsit de farmàcia d’oncohematologia.

-Altres espais: Àrea de treball de qualitat, formació i docència, sala de juntes, sala de videoconferències, office, gestió de recursos, consell genètic i àrea de direcció.

Aquesta reforma ha comptat amb una inversió corresponent a les obres d’1,7 milions d’euros i té una superfície de 1.250m² dels quals 250m² corresponen a espais comuns de les dues entitats: uns 200m² són per a l’Hospital de Dia de trastorns de la conducta alimentària (TCA), gestionada per l’ICS, i uns 800 m² de l’ICO.
 
Noves urgències psiquiàtriques per adults a l’Hospital U. Germans Trias i Pujol
El director del CatSalut, David Elvira, també ha inaugurat les noves urgències pediàtriques i una nova unitat d’hospitalització per adults que requereixen atenció en salut mental i addicions creada per l’Hospital U. Germans Trias i Pujol i el Centre Dr. Emili Mira (CAEM). Es tracta de la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i el Baix Maresme que donarà cobertura a un total de 322.488 persones, i que entrarà en funcionament el proper dilluns dia 12.

La novetat més significativa és el trasllat de les urgències psiquiàtriques del Centre Dr. Emili Mira (CAEM) a l’Hospital Germans Trias, on s’han dut a terme uns arranjaments importants per poder adaptar els espais a les necessitats dels pacients psiquiàtrics. D’altra banda, l’hospitalització psiquiàtrica dels pacients, d’aquest territori, en fase aguda de la malaltia serà compartida entre el CAEM i l’Hospital Germans Trias.

El Centre Dr. Emili Mira, -que depèn de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut  Mar (PSMAR)-, i l’Hospital Germans Trias i Pujol, -gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS)-, són les institucions encarregades d’organitzar aquest sistema integrat d’atenció hospitalària, sota l’impuls del Servei Català de la Salut (CatSalut). Aquesta unitat disposarà d’un servei d’urgències i una unitat d’aguts de 14 llits. Per fer-ho possible, el Departament de Salut ha fet una inversió de prop d’un milió d’euros en la reforma de la 12a planta d’hospitalització i de les urgències psiquiàtriques,  i de 3 milions d’euros anuals en les despeses de funcionament.

La creació de la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults, amb la suma de l’expertesa dels dos centres, permetrà cobrir tota la cartera de serveis del pacient psiquiàtric hospitalitzat del Barcelonès Nord i el Baix Maresme.


 

 

 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00