Núm. 129 - 21 de desembre del 2017 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Persones

Carlos Alberto González, emèrit de la Unitat de Nutrició i Càncer de l'ICO, ha estat premiat pel Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis

Ampliar imatge

El Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) va lliurar divendres, 15 de desembre, el VII Premi Ramon Turró en reconeixement d’una trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició a Carlos Alberto González, el VII Premi CCNIEC a la millor iniciativa en el camp de la millora de l’alimentació de la població o l’educació alimentària al Programa AMED de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, i el V Premi CCNIEC Marc Viader a la innovació en productes alimentaris a Granja Armengol.

La trajectòria de Carlos Alberto Gonzalez Svatetz
El CCNIEC ha atorgat el VII Premi CCNIEC Ramon Turró en reconeixement d’una trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició a Carlos Alberto González, per la seva trajectòria investigadora nacional i internacional en l’àmbit de la nutrició i el càncer.

Carlos Alberto González, actualment emèrit de la Unitat de Nutrició i Càncer de l'ICO, ha estat president de la Societat Catalana de Salut Pública de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. El 1992 va ser l’encarregat de l’Agència Internacional d’Investigació de Càncer (IARC) de dissenyar, realitzar i coordinar l’Estudi prospectiu europeu sobre nutrició i càncer (EPIC) a Espanya, un dels estudis epidemiològics més grans del món. El 1999 va crear la Unitat de Nutrició i Càncer de l’Institut Català d’Oncologia, que va dirigir fins que es va jubilar, però continua a la institució com a consultor emèrit. Amb més de tres-cents articles publicats en revistes internacionals, és també l’autor principal del llibre "Nutrició i càncer. El que la ciència ens ensenya".

Ha estat professor i coordinador de les assignatures d’epidemiologia del càncer del Màster de Salut Pública de la Universitat Pompeu Fabra i de nutrició i càncer del Màster de Nutrició i Metabolisme de la Universitat Rovira i Virgili. Ha estat guardonat amb nombrosos premis, com el Premi Dr. Jaume Esperalba a la trajectòria professional, el premi a la qualitat personal i destacada labor internacional en la recerca epidemiològica del càncer d’Argentina i el Premi Dr. Carles Martí Henneberg a la trajectòria científica de la Fundació Danone.

El jurat dels premis ha estat format pel president i la Junta Permanent del CCNIEC, i els directors generals de Salut Pública i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.

El CCNIEC està format per vint-i-set grups de recerca reconeguts dedicats a l’alimentació, la nutrició i el metabolisme dels Països Catalans. Creat el 1999, té per objectiu fonamental contribuir a l’avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició i a la millora de la qualitat de la informació i la formació nutricional de la societat.

 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00