Núm. 129 - 21 de desembre del 2017 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El director del Servei Català de la Salut, David Elvira, visita la nova Unitat d’Atenció Continuada Oncològica de l’ICO Girona

Ampliar imatge

El passat dilluns, 18 de desembre, el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, va visitar la nova Unitat d’Atenció Continuada Oncològica de l’ICO Girona. Acompanyat pel director assistencial de l’ICO Girona, David Gallardo, i de l’adjunta a direcció de cures, Imma Brao, va visitar les noves instal·lacions, ubicades a l’Hospital de Dia (a la planta -1 de l’edifici ICO), i que disposen de dos punts d’atenció coordinats per un facultatiu i una infermera. L’horari d’atenció al públic d’aquesta nova unitat serà de 08:00 a 17:00 hores de dilluns a divendres, excepte festius intersetmanals i donarà suport a l’àrea ambulatòria.

L’objectiu d’aquest nou servei es poder oferir una atenció continuada oncològica, presencial i especialitzada, a aquells pacients que ho necessitin. A més, amb aquesta nova unitat s’aconseguirà atendre de forma altament especialitzada algunes de les necessitats d’atenció urgent del pacient atès a l’ICO Girona i evitar la derivació innecessària des de l’àrea ambulatòria de l’ICO Girona al Servei d’Urgències de l’Hospital U. Josep Trueta. La Unitat d’Atenció Continuada oncològica (UACO) ha estat impulsada per l’Institut Català d’Oncologia dins el marc del Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC) per tal de garantir una atenció continuada especialitzada i d’alta qualitat al pacient oncohematològic atès a l’ICO Girona- Hospital Universitari Josep Trueta.  

Com funciona la nova Unitat d’Atenció Continuada Oncològica?
A la Unitat d’Atenció Continuada Oncològica (UACO)  hi arriben tots aquells pacients oncohematològics procedents de Consulta Externa, Hospital de Dia o Oncologia Radioteràpica que requereixen control principalment per símptomes atribuïbles a la toxicitat del seu tractament o secundaris a la seva patologia oncohematològica. Així doncs, queden exclosos aquells pacients que tenen una situació d’urgència mèdica no relacionada amb el procés oncològic, pacients que precisen la intervenció d’especialistes no oncològics per la orientació de la seva situació aguda així com els pacients amb inestabilitat hemodinàmica o amb insuficiència respiratòria.

Els pacients sempre han d’estar derivats per un professional sanitari i els ha d’acceptar el metge d’aquesta unitat en funció del seu estat de salut

 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00