Núm. 127 - 30 de juny del 2017 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’equip de Cures Pal·liatives de l’ICO Badalona atén el seu pacient número 10.000

Ampliar imatge

L’equip de Cures Pal·liatives de l’ICO Badalona ha atès el seu pacient número 10.000 en els seus primers 14 anys d’existència des de la seva creació l’any 2003, coincidint amb l’arribada de l’Institut Català d’Oncologia a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Per aquest motiu, es va celebrar una jornada per a commemorar aquesta efemèride que va reunir a professionals de diferents àmbits, així com totes aquelles persones que, al llarg d’aquests anys, han treballat i/o col·laborat en aquest servei.

Un acte de reconeixement i record
L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat de Badalona, Dolors Sabater, que va destacar el caràcter multidisciplinari de l’equip de cures pal·liatives i va encoratjar als seus professionals a seguir endavant en la feina que realitzen en el seu dia a dia. Sabater va assistir a l’acte acompanyada pel  regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot.

La taula inaugural també va comptar amb la presència del president de l’ICO, Josep Ma Vilà, i la directora general, Candela Calle, que van posar el Servei de Suport Integral com un clar exemple de treball en equip.

Per la seva banda, el cap del Servei de Suport Integral, Joaquim Julià, va agrair a tots els presents la feina feta durant aquests 14 anys  i va recordar als professionals  que  han passat pel servei i que hi han deixat la seva empremta. En l’acte també hi van participar diverses professionals, representant els diferents perfils que componen l’equip, i que van explicar la seva experiència i impressions dins el Servei de
Suport Integral.

El dia a dia de l’equip en un vídeo commemoratiu
Clara Pujol, directora assistencial de l’ICO, i el director transversal de les Cures Pal·liatives i fundador del Servei de Cures Pal·liatives de l’ICO Badalona, Jordi Trelis, van posar punt i final a l’acte fent un especial agraïment a la direcció de l’Hospital Germans Trias i Pujol, present a l’acte, per la seva ajuda i col·laboració durant aquests anys.
Un vídeo commemoratiu que explica el dia a dia del Servei de Cures Pal·liatives i que s’ha realitzat per a commemorar aquesta efemèride va servir per posar punt i final a l’acte. Podeu visualitzar el vídeo en el Canal Youtube de l’ICO.

Un equip integrat al Servei de Suport Integral (SSI)
Les Cures Pal·liatives de l’ICO Badalona estan integrades en el Servei de Suport Integral (SSI) conjuntament amb les Unitats de Treball Social, Psicooncologia i Dietètica i Nutrició. Aquesta organització permet una gran coordinació a l’hora de donar resposta a les múltiples i variants necessitats de suport del pacient amb càncer.

L’atenció de l’equip de Cures Pal·liatives no es limita a la situació de final de vida sinó que té una vocació d’intervenció precoç independentment del pronòstic. Aquesta intervenció precoç té com a resultat, combinada amb el tractament oncològic convencional, en un augment significatiu de la supervivència del pacient amb càncer avançat, segons l’aval de nombrosa literatura científica, tal i com destaca la American Society of Clinical Oncology (ASCO) que indica la intervenció precoç de l’equip interdisciplinar de Cures Pal·liatives en el pacient amb càncer .

El principal objectiu del Servei de Suport Integral és disminuir el patiment ocasionat pel càncer al pacient i a la seva família al llarg de tot el procés oncològic, amb especial èmfasi en el cas de pacients amb càncer avançat. Aquest objectiu s’assoleix gràcies al control dels símptomes ocasionats per la malaltia, la valoració de les necessitats del pacient i de la família, el suport emocional, l’atenció psicològica, la gestió de recursos, el suport dietètic i nutricional, i la promoció dels valors i de l’autonomia del pacient en la presa de decisions.

El treball diari de l’equip de Cures Pal·liatives es basa en l’atenció al pacient hospitalitzat a l’Hospital Germans Trias i Pujol i al pacient ambulatori que segueix tractament oncològic a les consultes externes. L’equip es coordina amb equips de Cures Pal·liatives de la comunitat que fan suport i tractament domiciliari.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00