Núm. 127 - 30 de juny del 2017 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ICO renovarà sis acceleradors lineals gràcies a l’acord entre la Generalitat i la Fundació Amancio Ortega

Ampliar imatge

L’Institut Català d’Oncologia renovarà sis acceleradors com a resultat de l’acord entre la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Salut, i la Fundació Amancio Ortega, que col·laboraran per unir esforços per millorar els equipaments tecnològics per a la detecció i el tractament de càncer a Catalunya.
 
Aquest acord implicarà una donació de prop de 47 milions d’euros en la renovació d’equipaments oncològics d’última tecnologia per als centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). En el cas de l’ICO, renovarà en total sis nous acceleradors lineals, repartits en dos a l’ICO l’Hospitalet, dos a l’ICO Badalona i dos a l’ICO Girona.

La signatura d’aquest conveni va tenir lloc el divendres, 19 de maig, al Palau de la Generalitat de Catalunya amb la presència del conseller de salut, Antoni Comín, i el director del CatSalut, David Elvira, per part del Govern i la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez, amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. 

Renovació dels equipaments de radioteràpia
D’aquest total de 47 milions d’euros, 37 es destinaran a la renovació de divuit equipaments de radioteràpia (acceleradors lineals), cosa que permetrà substituir tots aquells aparells que tenen més de vuit anys d’antiguitat. Això implicarà el canvi de més de la meitat dels acceleradors lineals instal·lats a Catalunya.

La resta de la partida (9,84 milions d’euros) servirà per renovar equipaments de tecnologia d’última generació per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama. Concretament se substituiran un total de 43 mamògrafs, cosa que permetrà que no en quedi cap d’analògic i que, per tant, siguin tots digitals. A més, els ubicats en hospitals de referència incorporaran tomosíntesis, les mamografies realitzades en 3D.

 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00