Núm. 126 - ICO Notícies- 10 d'Abril del 2017 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actes i congressos

Èxit d’assistència i participació a la I Jornada d’Innovació en Cures Oncològiques

Ampliar imatge

Més d’un centenar de professionals d’infermeria van assistir el divendres, 17 de febrer, a la I Jornada d’Innovació en Cures Oncològiques que va ser un èxit de participació i assistència. Al finalitzar la jornada es van premiar les tres millors idees d’innovació del Projecte INNOICO desenvolupades durant el curs 2015-2016. L’interès i la bona rebuda per part dels professionals de la institució fa preveure que aquesta jornada tingui continuïtat de cara a un futur proper. 

A la clausura de la jornada, en la que hi van participar la directora general de l’ICO, Candela Calle; l’adjunt a direcció, Àngel Vidal i la directora de cures, Tàrsila Ferro, van destacar l’alta participació dels professionals d’infermeria de la institució en el projecte Innoico que, en comparació amb alguns països del nord d’Europa que compten amb aquest tipus de plataformes per a la innovació, ha estat major a l’ICO.

Premis a la innovació
Al finalitzar la jornada es van premiar les tres millors idees d’innovació del Projecte INNOICO desenvolupades durant el curs 2015-2016 que van ser:

1er Premi
La creació d’un pal de sèrums, batejat inicialment com a ‘PALICO’ que permet portar en el mateix pal: doble pal per a les bombes d’infusió; un sistema d’endolls de seguretat; un sistema d’ordre de cables; una base i barra central que permet ser utilitzat com a caminador; frens a les rodes; un polsador d’alarma en cas d’emergència; suport per a la bala d’oxigen; un cistell per a les pertinences del pacient; un suport per a les bosses de diüresi i/o sondes nasogàstriques; un organitzador d’equips de sèrums amb llum incorporada amb polsador per ajudar als professionals de nit en els canvis de sèrums i als pacients que s’han d’aixecar de nit.

La idea ha estat creada pels equips de nit de l’ICO l’Hospitalet i que ha incorporat a la plataforma. En el seu nom va recollir el guardó la coordinadora Carolina Godino.

2on Premi
La creació d’un timbre electrònic sense fil, que els pacients podrien portar com a braçalet o penjar al coll, durant l’ingrés, funcionant amb radiofreqüència per augmentar la seguretat del pacient allà on es trobi.
La idea ha estat creada per Mercè Sibat de l’ICO Girona.

3er Premi
La creació d’una APP del pacient on pugui disposar de la informació útil relacionada amb la interacció que té amb l’ICO, com poden ser, les visites, les cures i també l’Educació per a la Salut.

La idea ha estat creada a través de tres aportacions de diferents professionals i el premi ha estat per Anaïs Hernández i Félix Mayor de l’ICO Badalona i Cristina Escobar de l’ICO l’Hospitalet. 

Projecte InnoICO
El Projecte InnoICO s’engloba dins de l’encàrrec fet per la Direcció General de l’ICO per tal d’impulsar idees innovadores amb els equips de cures que puguin generar benefici als pacients. En aquest punt es va destacar que la innovació no només prové del món de la recerca sinó de les idees que afegeixen i generen valor que sorgeix de l’esperit de millora

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00