Núm. 125 - 09 Febrer del 2017 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ICO l’Hospitalet, centre de referència per el tractament de compressions medul·lars amb radioteràpia urgent en caps de setmana per a tot Catalunya

Ampliar imatge

L’ICO l’Hospitalet és, des del passat 21 de gener, centre de referència per el tractament de compressions medul·lars amb radioteràpia urgent en caps de setmana, per a tot Catalunya, per a pacients amb compressió medul·lar  d’un tumor primari conegut. Cal que el pacient tingui en el moment del diagnòstic de la compressió medul.lar una RMN que confirmi la sospita clínica. L’objectiu d’aquest circuït, que es presenta en una nova guia, es proporcionar un servei assistencial que permeti l’administració de radioteràpia urgent en aquest tipus de pacients per tal de millorar el seu pronòstic i qualitat de vida. Aquest nou servei estarà disponible amb accés telefònic continu en l’horari: de 8 a 22 hores els dissabtes i diumenges.

Fins ara les compressions medul·lars que es diagnosticaven en caps de setmana a Catalunya no es podien tractar amb radioteràpia, i feia necessari proporcionar altres tractaments simptomàtics en aquest temps. L’aparició de dèficits motors i la velocitat d’instauració són crítics a l’hora de realitzar un tractament per tal de conservar la deambulació. El retard de l’aplicació del tractament podia induir una severa seqüela neurològica (paraparèsia, plègia) i ocasionar una dependència total o parcial del pacient. A partir d’ara esja es poden tractar aquests pacients per evitar aquestes seqüeles neurològiques.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00