Núm. 125 - 09 Febrer del 2017 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Premis, beques i reconeixements

L’ICO premiat amb dues beques de recerca de l’AECC-Catalunya

Ampliar imatge

Dos projectes de l’Institut Català d’Oncologia han estat premiats amb dues beques de recerca de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC)-Catalunya amb una dotació de 35.000 euros cadascuna. 

Marcela Fu, investigadora de la Unitat de Control del Tabaquisme de l’ICO, amb un projecte  que ha estat plantejat des del Programa de Prevenció i Control del Càncer de l'ICO, en col·laboració amb altres institucions, que porta per títol: "Coste-efectividad e impacto presupuestario de tres estrategias preventivas en cáncer de pulmón"

Per altra banda en Cristian Ochoa, psicooncòleg de l’ICO l’Hospitalet, amb el treball “Comunidades de soporte y grupos de tratamiento psico-oncológico online en Cáncer: ensayo clínico multicéntrico, controlado y randomizado”. Ambdós es beneficiaran d’aquesta ajuda per a promoure la investigació i poder desenvolupar els seus projectes durant un període d’un any.

Les beques de Recerca en Oncologia promogudes per l’AECC van néixer amb l’objectiu de promoure la recerca oncològica i ajudar a la formació investigadora.

Altres projectes premiats
“Caraterización del daño axonal en la neuropatía por quimioterapia: perfil temporal de la degeneración y regeneración axonal y su repercusión en los diferentes sistemas funcionales”. Jordi Casanovas Mollá. Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica.

“Reversión del estroma activado del carcinoma escamoso de pulmón mediante la inhibición de SMAD2-YAP1 en fibroblastos Re-engineering the actived stroma of squamous cell carcinoma of the lung by targeting the aberrant SMAD2-YAP1 fibroblast signaling”. Jordi Alacaraz Casademunt. Facultat de Medicina (Campus Casanovas). Universitat de Barcelona.

“Microenvironment contribution to response to chemotherapy in Colorectal Cancer”. Alexander Calon. Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM).

“Desarrollo de un test basado en la cunatificación de expresión génica con la plataforma nCounter de NanoString para predecir el tiempo hasta la progresión en pacientes con lecucémica linfática crónica”. Pau Abrisqueta Costa. Hospital Vall d’Hebron-Institut de Recerca (VHIR).

“El carcinoma escamoso cutáneo invasivo local: nuevas aportaciones terapéuticas abordadas desde una estrategia multidiciplinar”. Silvia Gil Duran. Institut I3PT Corporació Sanitària Parc Taulí (Hospital Parc Taulí).

La ‘Nit Solidària’
Els premiats rebran el seu guardó durant la celebració de la ‘Nit Solidària’ que se celebrarà el proper 16 de febrer a les Reials Drassanes de Barcelona.

Des de fa quatre anys la Junta Provincial de Barcelona de l’AECC celebra la ‘Nit Solidària’ que compta amb la complicitat i el suport de representants del món de la ciència, la cultura, l’empresa i la societat civil catalana. Durant aquest acte es lliuren les beques anuals de Recerca en Oncologia amb l’objectiu de promoure la recerca oncològica i ajudar a la formació investigadora.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00