Núm. 123 - 09 de Novembre de 2016 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ICO rep el grup cooperatiu europeu Piperska per compartir la seva experiència en l’ús racional del medicament

Ampliar imatge

El Servei Català de la Salut i el Grup Piperska van celebrar els passats 17,18 i 19 d’octubre un Workshop per explicar el model farmacèutic català i l’ús dels medicaments en base els resultats. Durant les jornades es van fer diversos tallers per explicar els diferents models de col·laboració per la gestió clínica tant a l’ambit d’atenció primària com hospitalitzada. 

L’ICO, juntament amb el Consorci Sanitari de Terrassa (CTS), l’Hospital de la Vall d’Hebron i la Regió Metropolitana de Barcelona, van ser els encarregats d’explicar la seva experiència en la que hi van participar -el cas de l’ICO- oncòlegs mèdics, oncòlegs de radioteràpia i farmacèutics. En aquest Workshop hi van assistir directius d’hospitals i autoritats sanitàries, representants del sector de les assegurances en salut, metges i farmacèutics, entre d’altres, arribats d’arreu de l’estat i el continent europeu.

Pel que fa a l’ICO, es va explicar la gestió clínica i funcionament de la institució com a model de centre especialitzat. Es va explicar als assistents els protocols elaborats a la institució, les ICOpraxis,  la metodologia d’avaluació de la comissió farmacoterapèutica, els acords de risc compartit i el model d’hospital en xarxa , entre d’altres. Els membres del grup cooperatiu Piperska van destacar el lideratge clínic i el treball col·laboratiu de l'ICO durant la seva visita a la institució.
 
Grup Piperska
El Grup Piperska està format per 33 membres provinents dels països que formen la Unió Europea i que, per primera vegada, es van reunir l’any 2008 a la ciutat sueca de Piperska, per tal de debatre la manera de mantenir els ideals que sustenten els serveis socials finançats per la salut i la igualtat a tot Europa.

El principal objectiu del grup és poder garantir l’ús racional dels medicaments, incloent els d’alt cost, per millorar la salut.

 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00