Les bones pràctiques de l’ICO, reconegudes amb l’Etiqueta Responsable
L’Institut Català d’Oncologia ha renovat, per tercera vegada, el distintiu ‘Etiqueta Responsable’ gràcies a les seves bones pràctiques en l'àmbit de l'RSC. L’entrega es va incloure dins els actes de la 7a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya que es va celebrar del 19 al 22 d’octubre a Barcelona i en la que hi va participar com a ponent la directora d’Estratègia i Projectes de l’ICO, Ana Rodriguez, amb la conferència que portava per títol ‘Igualtat i conciliació’.
La Responsabilitat Social Corporativa com a model de gestió de l’ICO
El compromís de l’ICO amb les persones, el medi ambient i la societat s’expressa en bones pràctiques, com ara la difusió i el acompliment del Codi ètic i Codi de bones pràctiques i el Codi de bon govern per part dels diferents grups d’interès. D’altra banda, el Codi de bones pràctiques en la contractació pública es va aprovar el 2014 per tal d’actuar amb la màxima transparència possible, facilitant l’accés als ciutadans de la informació contractual realitzada per l’ICO.
En l’àmbit professional, l’ICO vol potenciar un marc de relacions laborals basat en la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat, promovent un entorn segur i saludable, facilitant la comunicació i el desenvolupament professional del nostre equip humà. Amb la implantació del Pla d’igualtat, que el 2015 va obtenir el distintiu 'Igualtat a l’empresa' que concedeix el Ministeri de Sanitat, Assumptes Socials i Igualtat del Govern Espanyol, es pretén conscienciar i promoure la igualtat d’oportunitats dels homes i dones que integren la institució, des de l’equip directiu i comandaments fins al personal de base.
Per al control de la cadena de proveïdors amb criteris econòmics, socials i ambientals, es sol·licita el Pla d’igualtat entre homes i dones en el Plec de Clàusules Administratives que regula una contractació pública, amb l’objectiu de fomentar l’elaboració de plans d’igualtat en les empreses proveïdores de productes i serveis. Aquesta normativa s’aplica al 100% dels acords i contractes signats per la institució. També promovem la contractació local i de proximitat, amb més d’un 70% dels nostres proveïdors amb procedència de Catalunya.
Programes per involucrar l’entorn en el projecte ICO
L’ICO promou, així mateix, la implicació de la comunitat en la realització d’accions de suport i acompanyament a pacients i familiars, que complementen els serveis assistencials, mitjançant el Programa Conviure amb el càncer. Aquest Programa té per objectiu l’establiment de sinergies i convenis de col·laboració amb empreses, institucions i entitats per promoure accions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels pacients i familiars i acompanyar-los durant tot el procés de la malaltia. Promou també els hàbits saludables mitjançant “La ruta de la prevenció”, una jornada on els professionals de l’ICO surten al carrer per trobar-se amb la ciutadania per tal de fomentar una prevenció activa.
Ús racional de les energies i menys emissions contaminants
La Política Ambiental de l’ICO, aprovada pel Consell d’Administració, contempla l’ús racional de les energies i emissions contaminants; el consum responsable de l’aigua; el tractament acurat dels residus generats; l’aprofitament dels recursos naturals i l’adquisició de productes amb certificació mediambiental.
L’any 2015 es va posar en marxa el Pla d’Eficiència Energètica, que té per objectiu reduir un 25% el consum d’aigua i un 22% el de gas i electricitat. Aquest pla destaca com a iniciativa dins del sector sanitari on els plans d’eficiència energètica no són gens habituals.
Comparteix
|