Núm. 121 - 27 de juliol del 2016 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Recerca

El rànquing internacional SCIMAGO reconeix l’IDIBGI com a millor centre de recerca en salut de l’estat

Ampliar imatge

L’institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) ha rebut una distinció d’àmbit internacional que reconeix la seva tasca com a centre de recerca. Es tracta del primer lloc en recerca en l’àmbit de la salut de l’Estat del Rànquing d’Institucions SCIMAGO 2016, un recurs per a l’avaluació científica que valora mundialment les universitats i les institucions focalitzades en la recerca. L’IDIBGI és la fundació on estan integrats tots els professionals que fan recerca de l’ICO Girona.

Aquest rànquing –desenvolupat per Scimago Lab- combina una sèrie d’indicadors basats en tres categories. El primer lloc, l’activitat científica, que inclou número de publicacions, impacte de les mateixes, col·laboracions internacionals i lideratge en els articles, entre d’altres. El segon lloc, els resultats d’innovació, que inclou principalment l’impacte tecnològic (patents, llicències) i coneixement innovador. El darrer indicador és l’impacte social, mesurat en part amb la visibilitat de la pàgina web.

A banda d’aquest primer lloc, el reconeixement també situa l’IDIBGI en la novena posició en el global d’institucions estatals, només superada per dos institucions de tipus governamental i set universitats. A nivell mundial general, ocupa la posició 319, però la 64 en l’àrea de la salut. De fet, l’any passat estava al número 10 del rànquing espanyol i al 2014 no apareixia. Si s’analitzen els tres indicadors per separat, a nivell espanyol l’IDIBGI es 32è en activitat científica, 36è en impacte social i quart en resultats d’innovació, esdevenint aquests darrers indicadors els que més han fet pujar la consideració del centre.

Bon paper de les institucions catalanes en salut
Més enllà de l’IDIBGI, aquest rànquing suposa una mostra del bon paper de les institucions catalanes en l’àmbit de la salut, doncs en les 10 primeres posicions hi ha l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Hospital Clínic, l’Hospital Universitari de Girona Dr. Trueta i l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron.

Aquesta classificació fa servir la informació de cinc anys, amb una diferència de dos anys, el que vol dir que el rànquing 2016 fa referència a la informació dels anys 2010 i 2014 (excepte la web, que es basa en dades 2015).

 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00