Núm. 118 - 03 de Maig del 2016 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Aliança entre ICO i Vall d’Hebron per millorar l’atenció oncològica

Ampliar imatge

El dimecres 27 d’abril, es va presentar la Xarxa Oncològica de Catalunya, un acord estratègic entre l’ICO i l’Hospital de la Vall d’Hebron, els dos principals proveïdors en l’àmbit de l’oncologia a Catalunya. L’objectiu de l’aliança és constituir un model punter que millori l’assistència, la recerca i la innovació en cáncer.

La presentació, que va estar presidida per Antoni Comín, conseller de Salut, va comptar amb la participació, entre d’altres, de David Elvira, director del Servei Català de la Salut, Candela Calle, directora gerent de l’ICS i directora general de l’ICO, Cristina Nadal, directora de l’Àrea d’Atenció Sanitària del Catasalut, Josep Tabernero, director clínic d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i Josep Ramon Germà, director del Coneixement de l’ICO.

L’acord contempla, entre d’altres, la col·laboració en aspectes com:

-Programa de tumors freqüents i terciaris: engloba l’activitat assistencial relacionada amb la caracterització molecular tumoral del pacient ja diagnosticat i el procés terapèutic convencional.

-Programa de tumors infreqüents.

-Programa de recerca clínica: comprèn tot el tractament dins un assaig clínic, augmentant la capacitat competitiva per assolir nous assaigs clínics i millorar la capacitat de diagnòstic molecular.

-Cures pal·liatives.

-Unitat de farmàcia oncològica mancomunada: millora de la capacitat de gestió de la farmàcia, tant en polítiques de compra com en la gestió de la prestació.

-Registre hospitalari de tumors i sistemes d’informació: integració del la informació dels diferents centres, amb l’objectiu de facilitar una unitat d’informació compartida.

El model s’emmiralla en el d’altres països punters, que també han establer aliances per aconseguir una medicina de precisió en el càncer i disposar de prou massa crítica per assolir una atenció amb resultats d’excel·lència i equitat, optimitzant els recursos.

Activitat assistencial en oncologia
El nou acord suposa sumar l’expertesa dels dos principals proveïdors en l’àmbit de l’oncologia a Catalunya:

-Hospital de la Vall d’Hebron: 14906 primeres visites, 128.693 visites successives, 66557 sessions d’hospital de dia i 2.200 de radioteràpia. 97 Transplantaments de progenitors hematopoètics.

-ICO: 33.178 primeres visites, 244.424 visites successives, 102.239 sessions d’hospital de dia i 5441 de radioteràpia.156 Transplantaments de progenitors hematopoètics.

Beneficis de la xarxa oncològica
Entre d’altres, la xarxa oncològica oferirà beneficis per als pacients, professionals i la societat:

Pacients: Accés a nous medicaments i a tractaments innovadors, millor qualitat de l’atenció rebuda, atenció més integral i multidisciplinària...

Professionals: Accés a millor pràctiques clíniques, professionalització dels equips d’infermeria, treballar amb tractaments més innovadors...

Societat: Millor ús dels recursos, millors resultats. Captació de fons per a la recerca i de professionals altament qualificats...

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00