Núm. 118 - 03 de Maig del 2016 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Èxit del Simposi ICO 10més10

Ampliar imatge

El 21 i 22 d'abril es va celebrar el Simposi ICO 10més10 per a commemorar el vintè aniversari de l’Institut Català d’Oncologia. Un simposi que va ser un tot un èxit, tant en la participació de professionals, més de 500, com en el nombre de presentacions i l’alt nivell de contingut.

Durant el simposi, que va ser inaugurat per l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la directora general de Planificació en Salut, Pilar Magrinyà, es va fer un repàs d’alguns dels projectes innovadors que es duen a terme a l’ICO com són les ICOpraxis, les unitats funcionals, la radioteràpia intraoperatòria o el programa Espoq, així com el càncer hereditari o les aliances estratègiques que l’ICO té amb altres institucions, entre d’altres.

Una vegada més va quedar demostrat que l’ICO és un centre de referència, no només en l’àmbit català, sinó també més enllà tal i com ho demostren els projectes internacionals en el quals l’ICO participa en col·laboració amb l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

Les jornades també van servir per posar de rellevància que, la raó de ser de l’ICO, són els seus pacients. Un dels moments més intensos va ser quan un pacient de càncer de laringe va exposar l’evolució del tractament conservador de la laringe o quan les associacions de l’entorn institucional van posar de manifest que esperaven de l’ICO.

Presentació de dades de supervivència a la societat
Durant el simposi es va aprofitar per fer una presentació de dades de supervivència dels pacients de l’ICO en sis patologies comparant-les amb els registres disponibles dels Estats Units, d’Europa i les dades de supervivència de l’ICO en deu anys abans.

Els resultats mostren que en els darrers anys s’ha produït un augment considerable de l’esperança de vida dels malalts, gràcies als nous tractaments i a la detecció precoç. Així mateix, va quedar pal·lès que la supervivència dels pacients de l’ICO es manté entre les més altes del món.

“El viatge” de David Rosenthal i Els Comediants, clouen la celebració
Durant el Simposi ICO 10més10 també hi va haver moments més lúdics. Quim Lecina va ser l’encarregat de tancar la jornada de dijous amb un recital de “El viatge” escrit per David Rosenthal l’any 1992 mentre es tractava d’un cáncer.

El divendres va ser el torn de ‘Els Comediants’ que van fer una representació sui gineris del Llibre de les Bèsties de Ramon Llull, coincidint aquest any amb el 700 aniversari de la seva mort, i que van posar punt i final al simposi. 

Documentació i fotografies del simposi ICO 10més10
Ja està disponible la diferent documentació del simposi ICO 10més10 així com les fotografies que es van fer durant les jornades:

-Vídeo institucional: El vídeo que resumeix què és l’ICO i què s’hi fa el podeu trovar a través del Canal Youtube de l’ICO

-Pósters: Els pósters els podeu trobar a la web de l'ICO.

-Resum fotogràfic del simposi: Les fotografies que es van fer durant el simposi les podeu veure a l’àlbum de Picassa Simposi 10més10.

 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00