Núm. 117 - 05 d'abril del 2016 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Agenda

‘Cancer Therapeutic Resistance. Progress and Perspectives’

7 i 8-04-2016


Els propers 7 i 8 d’abril se celebrarà al CosmoCaixa de Barcelona les jornades B-Debate coorganitzades per l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). 

Sota el títol ‘Cancer Therapeutic Resistance. Progress and Perspectives’, les jornades tenen per objectiu discutir i millorar la recerca contra la resistència dels tumors als tractaments?. El debat reunirà a experts nacionals i internacionals, investigadors bàsics, traslacionals i clínics que treballen en diversos aspectes de la teràpia del càncer, professionals de la indústria, representants de l’àmbit de les polítiques públiques de salut i la recerca, i també estarà obert a la participació d’associacions de pacients i a persones que tinguin interès en conèixer els darrers avenços en aquest camp. 

Per apuntar-vos podeu fer-ho clicant al següent enllaç: http://www.bdebate.org/debat/cancer-therapeutic-resistance-progress-and-perspectives 

La resistència terapèutica és el principal fenomen que impedeix la curació del pacient oncològic. Malgrat els gran avenços assolits en els últims anys són pocs els exemples de translació clínica dels resultats contra els fenòmens de la resistència. L’existència d’aquest problema fonamental en oncologia s’explica per diferents motius: la complexitat de cada tipus de càncer, la manca de perfils moleculars precisos o personalitzats que puguin predir el benefici i/o resistència a una teràpia concreta, l’evolució de les cèl·lules canceroses sota pressió terapèutica, o la diversitat de models pre-clínics, entre d’altres.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00