Núm. 114 - 21 de gener de 2016 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Agenda

Jornada sobre biologia del microambient cancerós

22-01-2016

Amb l’objectiu d’abordar els darrers avenços en biologia molecular, cel·lular i tissular del càncer, la Societat Catalana de Biologia (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) organitza, el proper dia 22 de gener de 2016, la jornada Biology of cancer microenvironment, coordinada pel Dr. Oriol Casanovas, investigador de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i responsable de la Secció de Biologia Molecular del Càncer de la Societat Catalana de Biologia.

Al llarg de tota la jornada científica, la Sala Prat de la Riba de l’IEC acollirà un intens programa de conferències, pronunciades per investigadors de renom internacional i seguides per un nombrós grup de professionals de la biologia del càncer provinents de les universitats i els centres de recerca del nostre país. Kari Alitalo, de l’Institute of Biomedicine Biomedicum d’Hèlsinki, obrirà les sessions del matí amb una xerrada sobre factors de creixement vascular en el microambient cancerós. Seguidament, Elisabetta Dejana, de l’European Institute of Oncology IFOM de Milà, exposarà les conseqüències patològiques de la inestabilitat i la malformació de vasos sanguinis en el context dels tumors. Després d’una de les breus pauses que serviran per a promoure la interacció i l’intercanvi d’idees entre els membres dels grups de recerca que treballen en biologia del càncer, Eduard Batlle, investigador del Biomedical Research Institute (IRB) de Barcelona, pronunciarà la conferència titulada «A stromal gene program drives metastasis in colorectal cancer», i Erik Sahai, del The Francis Crick Institute de Londres, parlarà sobre tècniques d’imatge aplicades a la detecció de la invasió de teixits per part de les cèl·lules tumorals, i de l’efecte o la ineficàcia de les teràpies.

El programa de conferències de la tarda l’encetarà Roger Gomis, del Biomedical Research Institute (IRB) de Barcelona, que exposarà mecanismes de metàstasi específics de teixit. Tot seguit, Kairbaan Hodivala-Dilke, del Barts Cancer Institute de Londres, incidirà de nou en la biologia vascular del càncer a través de la conferència titulada «Tumour blood vessels: Old Roads, New ways». Finalment, Oriol Casanovas, de l’ICO-IDIBELL, tancarà el conjunt de xerrades de la jornada exposant el concepte de simbiosi metabòlica per a desenvolupar resistència a teràpies antiangiogèniques.
 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00