Núm. 110 - 23 Setembre del 2015 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Entrevista

"A vegades canto als pacients perquè és una manera de transmetre'ls tranquil·litat i alegria"

Ampliar imatge

Pilar Fernández és infermera de l’ICO des dels inicis de la seva entrada en funcionament l’any 1996. Durant aquests 20 anys ha passat per varis serveis com hematologia, l’Hospital de Dia i, actualment, al servei de braquiteràpia de l’ICO L’Hospitalet. Apassionada de la seva feina ha trobat en el cant una vàlvula d’escapament per afrontar el dia a dia amb alegria i en la pastisseria, una altra gran passió, la manera d’endolcir la vida a les persones que l’envolten.

- Com va començar la teva afició a cantar?
La veritat és que a casa ens agrada molt la música. Sempre cantem. De fet, els meus tres fills estudien música i toquen el saxo, la guitarra elèctrica i el piano. Us podeu imaginar que els veïns estan molt contents! Jo sempre he cantat. Fins i tot al matí quan vinc a treballar amb moto, ho faig cantant...Més tard, quan els meus fills van ser més grans i vaig disposar de més temps lliure per a mi, vaig decidir-me a apuntar-me a la coral de l’escola de música dels meus fills. Per a mi és com una activitat extra escolar! Allà ens reunim al voltant de 50 persones que, la majoria, som pares d’alumnes de l’escola.

- Per tant hi deu haver gent de totes les edats?
I tant. La franja d’edat dels membres és de 20 a 60 anys. Assagem un dia a la setmana un parell d’hores. Abans dels concerts incrementem el nombre d’assajos i, a vegades, el director ens envia els àudios i les partitures perquè puguem assajar a casa ja que a vegades és difícil coincidir tots plegats. De tant en tant fem concerts i aprofitem per a fer alguna visita a la localitat on anem a cantar.

- Quin tipus de cançons canteu?
De tot tipus des de clàssiques a cançons dels Beatles, The Queen...moltes vegades som nosaltres mateixos els que proposem cançons al director i fem arranjaments o versions de clàssics populars.

- I la música t’aporta...
Molta pau i tranquil·litat. Per a mi els assajos són un moment de relax, ja que faig una activitat que m’agrada i que  em distreu de la realitat...com fer pastissos!

- Una de les teves altres grans passions...
La veritat és que no puc dir que sigui una gran cuinera però deu ser que, com que hi poso amor i ho faig amb ganes, aquest deu ser el meu secret perquè em surtin bé.  M’agrada provar noves receptes i, moltes vegades, les porto a als meus companys/es de feina perquè ho provin. I normalment els hi agraden molt!

- I tens algun plat estrella?
La veritat és que intento fer de tot però si que és veritat que a casa els hi agraden molt els polvorons que faig i que me’ls demanen tot l’any.
 
- Qui canta els seus mals espanta?
Jo crec que si.  Jo sóc una apassionada de la meva feina i quan estàs content, cantes. Inclús, a vegades, ho faig als pacients perquè per a mi és una manera de transmetre tranquil·litat i alegrar a aquella persona que està al teu costat.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00