Núm. 107 - 3 de juny del 2015 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El curs sobre la prevenció del càncer del coll d’úter del programa e-oncologia de l’ICO arriba a la Xina

Ampliar imatge

El curs sobre la prevenció del càncer del coll uterí del programa e-oncologia de l’ICO es podrà realitzar, a partir d’ara, en xinés. Aquest, juntament amb el japonès del que s’està preparant la traducció, s’afegeixen als 5 idiomes que ja existeixen actualment: espanyol, anglès, francès, rus i portuguès. La possibilitat d’oferir el curs en xinès ha estat gràcies a l’acord amb el National Cancer Center Hospital i la Chinese Academy of Medical Sciencies&Peking Union Medical College i obre les portes a que els professionals del continent asiàtic facin el curs en la seva llengua. La direcció científica del curs i bona part de les tutories és responsabilitat del personal del Programa de Recerca en Epidemiologia del càncer de l’ICO.

Curs online
El curs de modalitat online consta de 15 hores lectives amb una durada de quatre setmanes. Al finalitzar, els alumnes han de realitzar una prova tipus test de 30 preguntes de les que han de contestar correctament  un mínim del 70% per a superar-lo.

El programa pretén que els alumnes comprenguin la història natural del càncer de coll d’úter, identifiquin l’impacte global del càncer de cèrvix i puguin comparar la seva incidència i mortalitat entre les diferents regions del món. A més també dóna a conèixer les diferents vacunes contra el VPH, els mètodes de prevenció, l’eficàcia de d’altres mètodes de prevenció primària,i  aprofundeix en l’impacte en grups concrets, com són les dones embarassades o individus inmunodeprimits.

Programa online internacional sobre la prevenció del càncer de coll uterí
Des que es va iniciar l’any 2011 prop d11.000 professionals de 50 països diferents han cursat aquest curs online arreu del món. Per llengües, l’espanyol ha estat la més utilitzada amb un total de 10.004 alumnes, seguida de l’anglès amb 524, el francès amb 266 i, per últim, el rus amb 48 alumnes. Pel que fa a continents, el grup més nombrós és el d’europeus amb 6.237 alumnes (6.054 de l’estat espanyol), seguida d’Amèrica llatina amb 3.950, l’Àfrica amb 403, Àsia amb 110, Nord-Amèrica amb 77 i per últim, Rússia, amb 65. Tot és això és possible gràcies als 32 tutors internacionals acreditats, i que han possibilitat que un 85% dels alumnes hagin puntuat el curs online com a molt bo i/o excel·lent.

El càncer de coll d’úter
El càncer de coll uterí continua sent el segon càncer més freqüent de la dona a nivell mundial i és la prioritat oncològica en la majoria dels països en vies de desenvolupament. El càncer de coll uterí és una malaltia que es pot prevenir i curar si es diagnostica i es tracta de manera precoç. L’aparició de les vacunes contra el VPH, així com a les noves tècniques de cribatge basades en la detecció precoç de la malaltia, han representant una fita important en les possibilitats de prevenció del càncer de coll uterí.

Per tenir mes informació o seguir el curs veieu també www.e-oncologia.org

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00