Núm. 104 - 27 d'abril de 2015 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El CatSalut, l'ICO i Boehringer Ingelheim signen un nou esquema de pagament per resultats en càncer de pulmó

Ampliar imatge

Aquest nou acord de risc compartit s'implementa en l'àrea de l'oncologia i se suma als 9 signats anteriorment a la xarxa ICO.

El Servei Català de la Salut (CatSalut), l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i la companyia farmacèutica Boehringer Ingelheim han signat a Barcelona un nou acord que inclou un esquema de pagament basat en resultats (EPR) amb un fàrmac per al tractament d'un tipus específic de càncer de pulmó.

El càncer de pulmó és la forma més comuna de càncer amb una elevada incidència a tot el món i suposa la primera causa de mort per càncer. En els últims temps, els avenços en tècniques diagnòstiques i el millor coneixement de les bases moleculars de la cèl·lula tumoral han permès identificar noves dianes terapèutiques i el desenvolupament de fàrmacs que s'han introduït a la pràctica com a teràpies dirigides en pacients amb unes determinades mutacions.

La incorporació de les innovacions terapèutiques a les prestacions garantides pel nostre sistema de salut ha de complir un triple objectiu de manera equilibrada: la garantia d'accés dels pacients a solucions innovadores i efectives, la sostenibilitat econòmica i la compensació de l'esforç innovador. Aquest nou esquema de pagament basat en resultats permetrà assolir aquest triple objectiu ja que vincula el pagament del tractament a un resultat en salut pactat entre l'ICO,  Boehringer Ingelheim  i el CatSalut.

El conveni signat se suma a les altres 15 experiències d'esquema de pagament basat en resultats en el nostre àmbit d'acord amb els objectius del Pla de salut 2011-2015, sent el novè signat a la xarxa ICO. En concret, es tracta del segon medicament per al tractament de pacients amb aquest tipus concret de càncer de pulmó amb el qual s'acorda un esquema d'aquest tipus. Així doncs, els esquemes de pagament basat en resultats donen accés al tractament per a un elevat percentatge de pacients amb càncer de pulmó a l'àmbit del SISCAT.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Tarragona
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00