Núm. 102 - 9 de març de 2015 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Breus

Mural sobre la lluita contra el càncer

Ampliar imatge

L’Institut Català d’Oncologia dedica un mural per representar el camí del càncer. El mural surt com a idea de col·laboració del pintor Roberto Estéfano Lagarrigue amb el Dia dels Valors compartits. La creació, que s’está realitzant al vestíbul principal de l’ICO L’Hospitalet, s’emmarca dins el nostre valor “Decisions amb coneixement”.

L’obra, titulada “El camí”, s’anirà creant i desenvolupant durant tot un any. En ella es representa una marató, un símbol per reflexar l’esperit de lluita de pacients, familiars, metges, personal sanitari i tots els professionals involucrats en el procés de cura, prevenció i millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer.

La marató visualitza un inici i un final (com la vida). Són persones que estan realitzant un esforç per aconseguir “la meta”: dones, homes, nens, ancians, discapacitats, malalts i gent sana. A més, el conjunt inclou voluntaris, éssers anònims o no, que ens ajuden a aconseguir l'objectiu. Està previst, també, que s'integrin al dibuix persones que han caigut, que els costa arribar a la destinació final, una imatge dura però real d'aquesta lluita que és necessària per recorrer el camí. En acabar, un final voluptuós de cossos, expressions i paisatge que reflecten l’arribada a la destinació. Tot aquest conjunt està emmarcat en un fons representatiu de Catalunya: en el seu començament, la Sagrada Família, una base de llambordes rústics i ferms al terra, i a la meta s’obre davant dels nostres ulls el Mar Mediterrani.

Experiències escrites a mà i eternitzades
En el rerefons s'escriurà la història de la institució i de les persones, que s’eternitzarà amb les signatures de cadascú o amb dedicatòries. A les parets, en la pedra, a l'aigua, com un suport viu s'integraran aquestes experiències escrites a mà pels pacients, familiars i tots els professionals de l’ICO.

Llavors podrem afirmar amb certesa que aquest mural serà un petit homenatge a tots i totes els que van fer i fan de l'ICO una institució diferent.

Roberto Estèfano Lagarrigue
Roberto Estéfano Lagarrigue té murals, pintures i dibuixos a Argentina, Espanya, Xina, Alemanya, França, Israel, Austràlia, Itàlia i Portugal. Home polifacètic, pintor, escriptor i enginyer, va dissenyar  i va construir un cotxe biplaça, una bassa per proveir d'aigua a la ciutat de San Miguel de Tucumán i un sistema innovador per purificar els efluents industrials i / o domèstics mitjançant modificació de l'estructura molecular dels elements contaminants, utilitzant energia elèctrica.

La tècnica utilitzada per a la realització del mural és: dibuix amb llapis de grafit 0.5 mm en color negre i per als finals grafit 0.5 mm en color taronja / vermell. Tot realitzat sobre paret tractada amb pintura interior blanca mat, amb polvoritzat final a laca mat per a la seva conservació. Aquesta tècnica de pintura de murals amb llapis de grafit 0,5mm és única al món.

Els interessats a conèixer més de la seva obra poden trobar a Roberto Estéfano a l'ICO de dilluns a divendres de 19.20 a 22 hores, on pot donar tots els detalls de la mateixa.

Comparteix

Enllaços relacionats
Cartell mural
Cartell Roberto Estèfano
Signatures
 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00

ICO Tarragona
Hospital Joan XXIII
Carrer Dr. Mallafrè Guasch, 4
43005 Tarragona
977 29 58 00