Núm. 99 - 19 de desembre de 2014 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El Dia dels Valors Compartits, una iniciativa innovadora de RSC

Ampliar imatge

Per primera vegada, una entitat sanitària pública porta els seus valors a la pràctica i els transmet mitjançant activitats lúdiques i creatives. La jornada va ser ahir dijous 18 de desembre a la seu de l’ICO a l’Hospitalet de Llobregat.

Viure la responsabilitat social corporativa com una cosa pròpia. Convertir-la en un valor transversal de l'organització. Deixar de fer les coses com sempre i innovar. Aquestes són les premisses de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) per organitzar el seu Dia de Valors Compartits. Una jornada per viure els valors de forma activa. 

El 18 de desembre els treballadors de l'hospital van demostrar que l'excel·lència en l'àmbit mèdic i científic porta a l'excel·lència creativa. Cinc són els valors de l'ICO i cinc les línies creatives i artístiques alineades. "Pensar com a pacient", "Qualitat amb calidesa", "Decisions amb coneixement", "Equips al teu costat" i "Recerca i innovació per millorar el futur" són els valors que van emmarcar les activitats de pintura, performance, ball, música i humor.

Les funcions i representacions van estar proposades pels propis treballadors i es van desenvolupar durant les tres hores que va durar la jornada, a la qual, a més, es va estrenar la cançó de l'ICO "Vaig a seguir", escrita i composada especialment per a la institució per Ana Vall. Així mateix el pintor Roberto Estefano Lagarrigue va realitzar un mural al vestíbul de l’hospital. 

Una visió integral de la gestió
La implantació de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a l'ICO és innovadora perquè que es tracta d'una visió integral de la gestió, que no només té en compte activitat i costos, sinó la relació amb l'entorn i el compromís amb la societat. A nivell organitzatiu, es pretén reforçar els valors institucionals i l'alineament amb els objectius estratègics, així com generar cohesió entre els equips i mantenir l'orgull de pertinença i compromís de la plantilla.

Convertir l’RSC en una eina de gestió integral i de valors només és possible mitjançant la conscienciació, implicació activa i compromís dels nostres grups d'interès.

L'ICO té incorporada la responsabilitat social en el seu model de gestió des de l'any 2010, quan la direcció de l'ICO adquireix el compromís de promoure i establir les línies d'actuació. L'elaboració del Pla de Responsabilitat Social Corporativa, aprovat al gener de 2013, constitueix el punt d'inflexió que garanteix la integració de la RSC en el nostre model de gestió. L'elaboració anual de la memòria de sostenibilitat segons les directrius de Global Reporting Initiative (GRI) en la nova versió G4, el pla de RSC i el programa "Conviure amb el càncer" d'informació, suport i recursos per als malalts i els seus familiars són les eines de control, avaluació i seguiment per a la gestió de valors de l'ICO.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00