Núm. 99 - 19 de desembre de 2014 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actes i congressos

Primera reunió del grup d'experts de la OMS en cures pal·liatives

Ampliar imatge

El passat mes de maig la OMS va decidir incloure les cures pal·liatives i l’atenció a les malalties cròniques com a components de l’atenció integral a les persones. Amb aquest objectiu s'han dut a terme diferents accions, com el nomenament del Dr. Xavier Gómez-Batiste com a màxim responsable per a liderar aquesta iniciativa durant l’etapa inicial.

Una altra acció va ser la reunió que es va dur a terme la setmana passada al Caixafòrum de Barcelona. Es va convocar un grup d’experts internacional per tal de constituir el comitè assessor per a l’OMS en cures pal·liatives i atenció a les malalties cròniques. Aquest grup està format per experts en diversos àmbits (aspectes clínics, medicines essencials, recerca, educació, gestió de programes i serveis, atenció als aspectes psicosocials). Durant els 2 dies de reunió (11 i 12 de desembre) es van decidir quines són les prioritats de l’OMS pel que fa a la implementació d’atenció pal·liativa i es va proposar un pla d’acció pels propers 2 anys. El grup continuarà el treball iniciat en la reunió en els propers mesos i les seves aportacions s’incorporaran al pla estratègic de l’OMS.

L’oficina internacional de l’OMS amb seu a Ginebra ha proposat l’Institut Català d’Oncologia, específicament l’equip del Centre Col·laborador OMS per a Programes Públics de Cures Pal·liatives, com a amfitrió, organitzador de la reunió i responsable de l’informe final de la reunió. Altres institucions, sòcies de l’ICO, també han contribuït donant suport al finançament local. Aquestes són la Fundació de la Caixa i la Universitat de VIC.

A la imatge la inauguració de la trobada amb la presència del director assistencial de l'ICO l'Hospitalet, Jordi Trelis.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00