Núm. 76 - 28 de juny de 2013 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ICO participa a la Setmana de Responsabilitat Social

Ampliar imatge

La 4a Setmana de Responsabilitat Social a Catalunya, organitzada a mitjans de juny per l’empresa Ingeniería Social, va reunir 80 empreses, administracions i entitats per debatre les bones pràctiques incorporades en el dia a dia de les organitzacions responsables, i per oferir diferents eines i recursos per iniciar o millorar el camí cap a l’RSC. 

L’ICO va participar a la taula d’organitzacions centrades en la tasca social i en el desenvolupament de les persones. Compartien la taula la Fundació del FCB Barcelona i Areas – Formació i Treball.

Ana Rodríguez va presentar l’ICO i el seu objectiu estratègic de promoure un model de gestió sanitària des de la perspectiva de la responsabilitat social corporativa. 

“L’ICO es distingeix d’altres centres hospitalaris perquè contempla la malaltia en tot el seu procés, des de la prevenció fins el final de la vida”, va recalcar. Per donar una visió global de la tasca d’RSC realitzada per l’ICO, la directora d’Estratègia va explicar els programes, plans i accions desenvolupades i avaluades i va posar èmfasi en el programa “Conviure amb el càncer”, la creació i realització del qual ha estat possible gràcies a les aliances estratègiques amb empreses i organitzacions.
 
“A l’ICO considerem que l’atenció al pacient ha d’anar més enllà del tractament del tumor. S’ha de tenir en compte i tenir cura també de l’entorn afectiu, social i laboral de la persona”, va enfatitzar l’Ana Rodríguez. Per aquest motiu es va crear, sense pressupost i sense estructura, com va recordar, el programa “Conviure amb el càncer”, que s’articula en tres eixos: Hospital amable, Escola de pacients i Serveis de suport.

Qui té valors, guanya
La ponència d’Ana Rodríguez va ser precedida pels altres components de la taula, el vicepresident de la Fundació del Barça, Ramon Pont, i el director d’Hosteleria Tècnica de l’empresa Areas, Xavier Torrents.

El missatge de la ponència de Ramon Pont, va ser que el Barça transmet valors a través de l’sport, mentre que Xavier Torrents va centrar-se en l’escola d’hosteleria de l’empresa i la inserció laboral. Torrents està convençut de que “Qui té valors, guanya”, lema que guia la seva gestió.

L'acte d'inauguració de la jornada va anar a càrrec de Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Ferran Civil, Vicepresident 1er. de la Diputació de Barcelona i Diputat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Carles Agustí del Comissionat de Participació Ciutadania i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Simón director de l’Àrea Social de l’Obra Social “la Caixa” i Elena López Directora d’ Ingeniería Social.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
http://ico.gencat.cat 

BannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08907  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00