Núm. 74 - 22 de maig de 2013 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L'ICO, al President’s Cancer Panel dels Estats Units

Ampliar imatge

Del 22 al 24 d'abril va tenir lloc la reunió anual del consell assessor pel càncer del president dels Estats Units Barack Obama, en la qual hi va participar, entre d'altres, Xavier Bosch, cap del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l'ICO.

En la trobada hi participen científics, representants de la societat civil i supervivents de càncer que identifiquen recomanacions de caràcter pràctic i susceptibles d'intervencions pressupostàries per millorar aspectes concrets de la prevenció i del tractament de la malaltia.

Enguany el tema escollit era 'com millorar la cobertura de vacunacions pel virus del papil·loma humà (VPH) en les noies dels Estats Units' i què podria fer l'Institut Nacional del Cancer (NCI) per ajudar a la introducció generalitzada de la vacunació en els països menys afavorits. 

La vacunació pel VPH ja és considerada un model de la capacitat preventiva de la medicina actual i el progrés mes impactant de la recerca científica preventiva de les últimes dècades.

A les jornades hi varen participar 25 científics, tres dels quals són europeus i els únics participants no residents als Estats Units. Hill Harper actor i supervivent de càncer va participar a la reunió (a la foto amb Xavier Bosch).

La reunió va reconèixer la importància de continuar la recerca i la vigilància epidemiològica de la infecció i dels càncers associats al VPH i formalment va reconèixer que la informació aconseguida és suficientment complerta i consistent com per impulsar campanyes generalitzades de vacunació a tot el món.

Entre les recomanacions identificades es va proposar la incorporació de “celebrities” a las campanyes de promoció proposant com a exemple a Michele Obama i la vacunació de les seves filles. El grup va recomanar també la constitució d’equips interdisciplinaris  d’assessors i coordinadors de la campanya, la reducció de preus i la difusió a través dels professionals dels resultats positius de les grans campanyes de vacunació aconseguides a Austràlia (vacunant fins als 26 anys), Anglaterra (vacunant fins als 18 anys) i a molts països europeus com a Espanya amb programes més restringits de vacunació (una o dues cohorts).

Les últimes monografies del programa de VPH de l'ICO (Vaccine 2012 Vol 30 sup 5) sobre prevenció del càncer associat al VPH formen part de la documentació científica seleccionada per donar suport al document final que serà presentat a Barak Obama el proper mes de setembre.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
http://ico.gencat.cat

BannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00