Núm. 72 - 22 d'abril de 2013 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actes i congressos

El director general de Planificació i Recerca en Salut visita l’ICO Girona

Ampliar imatge

El director general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut, Carles Constante, va visitar les instal·lacions de l’ICO i de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) a Girona, situades a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, en motiu de la posada en marxa de nous equipaments. Van acompanyar el director general, el president de l’ICO, Josep M. Vilà, la directora general, Candela Calle, i el director de l’ICO Girona, Francesc Soler, entre d’altres.

A l’Institut Català d’Oncologia, el director general va visitar el nou accelerador lineal que permet aplicar els tractaments més punters disponibles en radioteràpia, com són la radioteràpia d’intensitat modulada (IMRT), la radioteràpia sincronitzada amb la respiració i la radioteràpia estereotàxica extracranial. L’objectiu d’aquestes tècniques és definir amb més precisió i eficàcia la zona afectada pel tumor que cal irradiar i reduir el risc de danyar teixit sa. Així mateix s’evita els desplaçaments dels pacients que ho necessitin fins a hospitals de Barcelona on fins fa poc s’havien de derivar. Aquest aparell ha suposat una inversió d’uns 3.500.000 euros.

Durant la visita també es va ensenyar el nou hospital de dia, que es va posar en marxa a finals d’any després de remodelar els espais que van quedar a la planta baixa de l’edifici quan es van posar en funcionament les noves consultes externes al nou edifici ambulatori. Amb aquest nou servei s’aconsegueix descongestionar l’únic hospital de dia que hi havia fins aleshores i reduir els temps d’espera ja que hi ha 6 punts d’atenció més.

Posteriorment es van desplaçar fins a l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, també ubicat al Trueta, on van poder veure la nova ressonància magnètica i els dos aparells de tomografia computada que s’han estrenat recentment.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
http://ico.gencat.cat

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00