Núm. 72 - 22 d'abril de 2013 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actes i congressos

12 de juliol, cinquè Sopar Solidari de Caves Vallformosa

Ampliar imatge

El Sopar Solidari per la lluita contra el càncer és una iniciativa del celler Vallformosa que el divendres 12 de juliol arribarà a la cinquena edició.

Aquest és un acte solidari on s’hi sumen molts esforços per part de diferents entitats, empreses i particulars per recollir fons per la lluita contra el càncer. En aquest sentit, des del 2007 Vallformosa manté un acord de col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’any 2011 es va sumar l’associació Ampert. És un compromís social adquirit i a la vegada un homenatge a Martí Via i Bertran, director d’operacions de Vallformosa que va morir ara farà cinc anys després d’una llarga lluita contra aquesta malaltia.

Els diners recaptats durant aquest acte solidari aniran destinats en un 80% a l’ICO i en un 20% a Ampert per finançar els següents projectes:

“Prevenim el càncer i apostem per la vida” de l’ICO. És un projecte que es troba orientat a sensibilitzar als ciutadans en la importància de participar en els programes de prevenciò, i a involucrar als professionals en la realitzaciò d’accions per reduir el impacte del càncer en la comunitat. 

Finançar el transport dels pacients des del seu domicili fins a l'ICO L'Hospitalet on seran tractats, a través de l’Associació Ampert.

Balanç quart sopar solidari
Durant el Sopar Solidari del 2012, Vallformosa va recaptar 18.016 euros, dels quals 14.413€ van anar destinats al projecte “La comunicació cura. Construcció d’una plataforma digital” de l’ICO i 3.603€ per finançar el transport de pacients de l’Associació Ampert.
 
Llibre '7 experiències personals en oncologia"
Un dels objectius del 3r Sopar Solidari de Vallformosa era el finançament d’un llibre per compartir amb els lectors els sentiments que es generen durant el procés de la malaltia del càncer. 

El llibre es presentarà avui dilluns 22 d’abril a les 19:00h, a la Sala d’actes “Pau Viladiu” de l’ICO l’Hospitalet.

És un llibre que tracta el càncer des d’un punt de vista diferent, perquè descriu aspectes emocionals de malalts i cuidadors amb la finalitat de tenir un millor coneixement de les seves reaccions per influir de manera positiva. 

Aquesta publicació no pretén ser cap estudi teòric ni científic, sinó una lectura amable que provoqui una certa reflexió del món que envolta al lector, sigui pacient o cuidador, i que l’animi a actuar proactivament dins el seu univers. Al llibre “7 experiències personals en oncologia” hi ha històries d’ansietats, patiments, esperances i satisfaccions escrites amb el llenguatge del cor, un idioma que entén tota la humanitat i que permet llegir entre línies els missatges més adients per orientar a les persones en els moments de màxima dificultat.

El llibre recull diferents testimonis de pacients, familiars i, també, de professionals que, voluntàriament, han volgut expressar les seves vivències. Entre les 7 experiències del llibre hi ha la de la presidenta de Vallformosa, Queta Domènech, que va perdre el seu marit després de patir la malaltia.

Aquest és un llibre editat per l’Institut Català d’Oncologia amb la col·laboració de Vallformosa i la Fundació Oncològica de Catalunya.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
http://ico.gencat.cat

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00