Núm. 70 - 27 de febrer de 2013 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Atenció pal·liativa de persones amb malalties i condicions cròniques

La Jornada, que s’emmarca dins el Màster en Atenció i Cures Pal·liatives, a més d’oferir una visió global de l’atenció pal·liativa, va proposar promoure millores d’atenció pal·liativa a tots els malalts crònics avançats i a les seves famílies. També volia proposar millores a l’Administració en l’aplicació de programes públics d’atenció a la cronicitat avançada i facilitar l’intercanvi d’experiències entre els professionals.

La Càtedra de Cures Pal·liatives conjunta de la Universitat de Vic (UVic) i de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) genera i transmet coneixement sobre l’atenció integral a la pràctica assistencial i a les organitzacions que vetllen per la millora de la qualitat de l’atenció a les persones amb malalties avançades. L’objectiu de la Càtedra és promoure l’atenció pal·liativa per tothom que ho necessiti dintre dels àmbits del sistema sanitari i social.

El concepte d’atenció pal·liativa ha anat canviant amb els anys. D’una visió tradicional que posava el focus en les cures pal·liatives centrades bàsicament en els malalts de càncer en fase terminal, ara es concep des de la identificació i l’atenció de persones amb tot tipus de malalties i condicions cròniques evolutives, de manera precoç i en tots els serveis de salut i socials, amb una visió de salut pública i orientació comunitària. El recent desenvolupament de programes com NECPAL (NECessitats PAL·liatives) i el MACA del Pla de Salut, afavoreixen que aquesta nova visió es faci extensible a tot el sistema.

La jornada va suscitar un gran interès entre professionals assistencials, directius, gestors i planificadors de serveis que tenen interès per millorar l’atenció pal·liativa de persones amb malalties cròniques avançades i les seves famílies i es preveu una assistència al voltant de les 300 persones.

L’acte d’inauguració de la Jornada va comptar amb la presència del Rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; Carles Constante, director general de Planificació i Recerca del Departament de Salut; Jordi Trelis, director assistencial de l’ICO L’Hospitalet i director clínic de Cures Pal·liatives  de l’ICO; Lluís Riu, gerent de l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central; i Maria Dulce Fontanals, presidenta de la Fundació SAR Quavitae.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
http://ico.gencat.cat

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908 L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00