Núm. 67 - 20 de desembre de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Es posa en marxa la nova Unitat Funcional d’Esòfag-Gàstric a l'ICO Badalona

Ampliar imatge

El passat dimecres 28 de novembre es va posar en marxa la nova Unitat Funcional d’Esòfag-Gàstric (UFEG) a l’ICO Badalona que entra en funcionament per facilitar la presa de decisions terapèutiques, de seguiment  i control de la malaltia en el menor temps possible.

Així doncs tots els casos de tumors esofàgics i gàstrics es visitaran en un espai físic determinat i al mateix dia: àrea de Consultes Externes de la tercera planta maternal cada dimecres de 8,00h a 10,00h. En aquesta visita coincidiran tots els especialistes implicats en el tractament del pacient, com són cirurgians generals i digestius, especialistes en oncologia mèdica i radioteràpica, nutricionistes i també comptarà amb el suport del personal d’infermeria a fi de fer una valoració conjunta i donar una atenció integral al malalt.

Els objectius de la UFEG són:
1. Millorar l´atenció dels pacients afectes d´un càncer esòfag-gàstric centralitzant l´atenció multidisciplinària en un espai i un dies definits, evitant múltiples visites en diferents dies i diferents especialistes, i  facilitant la presa de  decisions compartides.

2. Facilitar un circuit ràpid d’actuació, millorant els intervals actuals des de la primera visita fins al inici del tractament. La creació de la figura de la infermera de la UFEG serà crucial en aquests aspectes i també per atendre les necessitats de cada pacient.

3. Facilitar la comunicació amb els Centres d´Atenció Primària i els hospitals de la Regió Sanitària establint protocols conjunts en el diagnòstic i tractament d´aquests pacients. Es promourà que tots els pacients amb càncer esòfago-gàstric siguin valorats per la UFEG, decidint posteriorment a on s’ha de dur a terme el tractament i seguiment del pacient.

4. Aquest model d´atenció ha de promoure el desenvolupament de protocols i noves línies d’ investigació per millorar els resultats, tant en supervivència com en qualitat de vida, dels pacients amb càncer d´esòfag i estómac.
 
Es reobre la planta d’hospitalització de l’ICO Badalona
D'altra banda, després de dos mesos i mig d’estar tancada per obres de remodelació, el passat 26 de novembre es va tornar a posar en funcionament la planta d’hospitalització de l’ICO Badalona totalment renovada.

La remodelació de la planta ha inclòs diverses actuacions com: canvi de portes, finestres i mobiliari, reordenació del circuit del material brut, instal·lació d’un sistema de pressurització reversible en una càmera de TPH per administrar antivírics inhalats o una nova ubicació dels espais de control i despatxos, entre d’altres millores.

A més, aquestes obres també han permès la instal·lació d’una dutxa i un office pels familiars dels pacients ingressats.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
GranVia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00