Núm. 67 - 20 de desembre de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’Hospital Moisès Broggi i l'ICO treballen plegats per millorar l’atenció al pacient

Ampliar imatge

L’ICO i l’Hospital de Sant Joan Despí (Moisès Broggi) treballen conjuntament per tal de millorar l’atenció als pacients. Una d’aquestes col·laboracions permet que els pacients puguin ser operats a un dels dos centres pel seu equip de cirurgians i que, un cop acabada la intervenció, es pugui iniciar la braquiteràpia, indistintament d’on s’hagi realitzat la operació.

Per exemple, el mes passat es van operar a tres pacients afectats de queloides- lesions de la pell formades pel creixement exagerat del teixit de les cicatrius -als quiròfans de l’ICO per Lorena Vives, cirurgiana plàstica de l’Hospital Moisés Broggi. Un cop acabada la intervenció quirúrgica, ja es va realitzar la primera dosi de braquiteràpia pels professionals de l’ICO. D’aquesta manera, s’inicia el tractament radioteràpic immediatament després de la cirurgia amb el que es redueix la tasa de recidiva.

Per altra banda, des de l’any 2011 també es col·labora amb Jordi Castellví, Pedro Barrios i Isabel Ramos, del Servei de Cirurgia del Broggi, i són els professionals de l’ICO que es traslladen a l’Hospital de Sant Joan Despí. En aquest cas, fins a dia d’avui, s’han intervingut a tres pacients que se’ls hi va extirpar la recidiva d’un tumor rectal i, en la mateixa operació, se’ls hi va col·locar els aplicadors per a la braquiteràpia. Un cop el pacients es van recuperar de la cirurgia es van traslladar a la Unitat de Braquiteràpia de l’ICO per tal de seguir amb el tractament.

La col·laboració entre l’ICO i de l’Hospital de Sant Joan Despí va començar l’any 2010 quan es va signar un acord per tal de coordinar la seva activitat i, sobretot, incrementar l’eficàcia en l’atenció sanitària de cara als pacients.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
GranVia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00