Núm. 66 - 27 de novembre de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

Èxit de participació de la I Jornada de Benchmarking

Ampliar imatge

El passat divendres 23 de novembre uns 200 professionals d’infermeria de l’ICO, i de serveis d’oncologia de varis hospitals catalans, es van reunir per compartir el Model de Cures de l’ICO en la primera jornada de benchmarking. Una jornada que va comptar amb la presència d’Assumpció González, Directora d’Infermeria del Departament de Salut,  i que va clausurar Candela Calle, directora general de l'ICO, amb la conferència:"Lideratge infermer". A més, per primera vegada es va poder seguir l'acte per videoconferència des dels centres ICO Badalona i Girona.

Durant l’acte es va parlar de temes estratègics en el món de l’oncologia com poden ser la recerca, la formació i docència, la nova Responsabilitat Social Corporativa de la institució i es va constatar la consolidació la I Jornada de Benchmarking com un dels principals fòrums de gestió de coneixements de l’ICO.

Model de Cures ICO
En la aquesta jornada es va destacar la metodologia utilitzada pel personal d’infermeria de l’ICO que va compartir les millors pràctiques benchmarking en temes claus com: la infermeria referent per tipus de càncer, la gestió d’accessos venosos en l’administració de quimioteràpia, l’ús del programa Gacela Care o la prevenció de problemes nutricionals als pacients durant la radioteràpia.

Per altra banda, també es van valorar els resultats de qualitat i satisfacció en la seguretat i l’educació en la salut, programes que l’ICO porta desenvolupant des de fa temps.  En aquest últim punt es van presentar les noves teràpies complementàries que es realitzen pels pacients com són els massatges, el reiki, les tècniques de relaxació o els cursos de maquillatge.

A més es van presentar dos projectes innovadors: la infermera virtual,  del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona i que l’ICO ha liderat en l’apartat dedicat al càncer,  i la iniciativa SmileOn, que incorpora noves tecnologies del dia a dia en de les cures d’infermeria i que també coordina l’ICO.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00