Núm. 65 - 12 de novembre de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L'ICO obté prop d’un mil·lió d’euros del Fons d'Investigació Sanitària

Ampliar imatge

Nou projectes encapçalats per professionals de l'ICO (dos de l’ICO Badalona, un de Girona i sis de l’Hospitalet) han estat seleccionats per l'Instituto de Salud Carlos III dins de la convocatòria de Projectes de Recerca (PI) de la “Acción Estratégica en Salud" del 2012, en el marc del Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación Tecnológica 2008-2011 del Ministerio de Economía y Competitividad.En conjunt s'han obtingut prop d’un mil·lió d’euros.

Els projectes concedits són:

-Prevenció de les recaigudes mitjançant exercici, dieta i control del pes en pacients amb càncer de mama. En aquest cas són tres projectes coordinats. Un l’encapçala Sònia del Barco, del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Girona, l’altra Beatriz Cirauqui, del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Badalona, i el darrer, Antoni Agudo, de la Unitat de Nutrició, Ambient i Càncer del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer, que és el coordinador dels tres projectes.

-Evaluació dels efectes adversos del programa poblacional de detecció precoç de càncer colorrectal a Catalunya 2000-2012 (EACC-CAT). Investigadora principal: Montse García, de la Unitat de Cribratges del Programa de Prevenció i Control del Càncer de l’ICO.

-Impacte de la legislació espanyola per al control del tabaquisme sobre el consum de tabac i l’exposició passiva al tabac en la població adulta: estudi de cohorts amb biomarcadors. Investigador principal: José María Martínez, de la Unitat de Control del Tabaquisme del Programa de Prevenció i Control del Càncer de l’ICO.

-Susceptibilitat genètica al càncer gàstric: validació i caracterització de gens i variants identificades en la cohort Europea EPIC. Investigadora principal: Núria Sala, de la Unitat de Nutrició, Ambient i Càncer, del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer, adscrita al Laboratori de Recerca Translacional de l’ICO Hospitalet.

-Estudi integrat del càncer de mama triple-negatiu. Investigador principal: Miquel Àngel Genestar Pujana, de la Unitat d’Atenció Interdisciplinar de Càncer de Mama de l’ICO, adscrit al del Laboratori de Recerca Translacional de l’ICO Hospitalet.

-Millora de la selecció de pacients candidats a terapia anti-EGFR en càncer colorrectal mestastàsic: genotipat ampliat d’alta sensibilitat i de firmes d’activació d’EGFR. Investigador principal: Ramon Salazar, del Servei d’Oncologia Mèdica Mèdica i del Laboratori de Recerca Translacional de l’ICO Hospitalet.

-Mecanismes comuns en inflamació i quimioresistència en càncer colorrectal: paper de l’eix Cdk5/Ppar-gamma/Stat3/NFkB en models in vitro. Investigadora principal Eva Martínez Balibrea, del Laboratori de Biologia Molecular del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Badalona.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
http://ico.gencat.cat

 

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00