Núm. 65 - 12 de novembre de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’ICO Girona i l'Hospital Josep Trueta posen en marxa la unitat funcional de cap i coll

Ampliar imatge

Aquesta nova estructura organitzativa, que millora l’atenció dels pacients, ha arrancat el 19 d’octubre i espera tractar 180 primeres visites l’any.

Unitat funcional d’atenció oncològica
D’acord amb el Pla Director d’Oncologia i el Model d’atenció de l’ICO, es tracta d’una entitat organitzativa d’atenció oncològica multidisciplinària especialitzada per tipus de tumor. Integra als professionals involucrats en la presa de decisions sobre el diagnòstic i el tractament del càncer en un equip coordinat amb l’objectiu principal d’oferir la millor estratègia terapèutica i la seva aplicació basada en l’evidència científica i el coneixement expert per obtenir els millors resultats clínics possibles.

El model es focalitza en les fases del diagnòstic, tractament i seguiment clínic; es caracteritza per disposar de: porta única d’entrada dels malalts de cada tipus de tumor, comitè de tumors per a la decisió terapèutica compartida, coordinació i desenvolupament del pla terapèutic i seguiment d’acord amb les necessitats de cada cas, i l’avaluació dels resultats clínics.

En el cas de la Unitat Funcional de Cap i Coll hi participen oncòlegs mèdics, oncòlegs radioteràpics, otorinolaringòlegs, cirurgians maxil·lofacials, cirurgians plàstics, infermeres referents gestores de cas, dietistes, psicooncòlegs, treballadora social, entre d’ altres professionals tant de l'Hospital Doctor Josep Trueta com de l'ICO Girona.

L’ICO, pioner en aquest model organtizatiu
El model d’Unitats Funcionals d’Atenció Oncològica és un dels trets diferencials de l’ICO i de treball conjunt amb els centres de referència de l’ICS de cada territori. Al centre d’Hospitalet en funcionen més d’una desena, que treballen conjuntament amb l’Hospital Universitari de Bellvitge. Entre d’altres s’hi aborden tumors com el de mama, pulmó, ginecològics, tumors ossis i sarcomes, esòfag-gàstrics, neurooncològics, de cap i coll, pròstata, colorectal, i de limfomes.

La implantació de les unitats funcionals ha donat com a resultat el fet de proporcionar una atenció integral i integrada per al pacient i de coordinació de les diferents activitats dels equips multidisciplinaris contribuint a la millora de l’eficiència i l’efectivitat.

 

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
http://ico.gencat.cat

 

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00