Núm. 65 - 12 de novembre de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El Servei d'Atenció Telefònica ICO24hores obté un alt grau de satisfacció entre els usuaris

Ampliar imatge

Aquests són els resultats de l’estudi que s’ha realitzat durant els mesos de maig, juny i juliol passats als tres centres ICO sobre una mostra de 80 pacients per centre.

La majoria dels usuaris del servei en fan una valoració molt positiva i el qualifiquen com un mètode accessible i resolutiu, amb un alt grau d’eficàcia i eficiència i, sobretot, amb un tracte amable.

El 98% dels enquestats valora com a molt resolutives les explicacions que li van donar des de l’ICO24hores per tal de solucionar el problema, un 92,5% assegura que li van resoldre eficaçment el dubte que tenia i, pel que fa a l’eficiència, el 97% dels pacients enquestats afirmen que van ser atesos per a professionals competents.  A més el 99% dels usuaris del servei asseguren d’haver rebut un tracte molt bo i, en un escala del 0 al 10, la nota que posen a la satisfacció global rebuda és d’un 9.

Mètode ICO24hores
L’ICO24hores es va posar en funcionament l’any 2007 a l’ICO Hospitalet per donar resposta a les necessitats urgents als pacients mitjançant un servei d’atenció mèdica telefònica urgent de 24 hores, durant els 365 dies de l’any.

Es tracta d'un model d'atenció continuada que inclou l'accés a la consulta telefònica urgent especialitzada les 24hores del dia. Totes les trucades són ateses per metges de família que valoren els casos segons els protocols establerts des de l'ICO i que contacten amb els seus especialistes habituals en el cas que es consideri necessari. En tot moment es fa una gestió compartida de la informació clínica que genera la consulta urgent, ja sigui immediata o diferida.

L'objectiu del model ICO24hores és promocionar l'accessibilitat a la consulta urgent aplicant un triatge precoç dels casos que diferencii quins pacients requereixen una valoració urgent immediata i quins es poden beneficiar d'una intervenció telefònica evitant, en aquest cas, el desplaçament. El model prioritza el criteri clínic del continum assistencial i vol contribuir a la millora en la gestió dels fluxos de pacients en l'àmbit d'urgències. Durant l'any 2011 es varen atendre un total d’11.000 trucades, la majoria relacionades amb maneig del dolor, febre o dubtes terapèutics, més del 50% de les quals es varen resoldre sense que el pacient hagués de desplaçar-se del seu domicili.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
http://ico.gencat.cat

 

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00