Núm. 60 - 5 de juliol de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L'ICO, primer centre sanitari espanyol en recerca

Ampliar imatge

L'ICO és el centre sanitari de l'estat espanyol que realitza una recerca de més qualitat. Així ho conclou l'informe realitzat per la Fundación Conocimiento y Desarrollo, presentat recentment. L'informe també situa l'ICO en el lloc 28è del rànquing de millors centres de recerca del món.

Entre d'altres, l'informe fa un rànquing de la producció científica i l'impacte de les universitats i centres de recerca espanyols. El rànquing s'ha generat a partir dels registres bibliomètrics inclosos a la base de dades Scopus d'entre 2006 i 2010. Ha tingut en compte tres paràmetres: el volum total de producció científica, la qualitat relativa, que es mesura a través del factor d'impacte de les revistes, i el percentatge de treballs de la institució que es publiquen en les revistes més prestigioses.

Seguint aquests paràmetres, l'ICO és el segon centre de recerca de tot l'Estat amb una recerca de més qualitat, per darrera de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, i el primer pel que fa a l'àmbit biomèdic.

L'Impacte normalitzat de l'ICO és de 2,78, que vol dir que la institució rep un 178% més de cites que la mitjana del seu àmbit. Així mateix, més del 70% dels articles de l'ICO es publiquen en les revistes més influents, en concret en les revistes incloses en el primer quartil (el primer 25%) de revistes més destacades en el seu àmbit.

El mes de novembre es va publicar el SCImago Institutions Ranking World Report 2011, una de les classificacions més exhaustives de les institucions que fan recerca arreu del món, que ja situava l'ICO com lider de la recerca biomèdica a Espanya.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00