Núm. 60 - 5 de juliol de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Premis, beques i reconeixements

Xavier Bosch recull el premi Lilly d'Investigació Biomèdica Preclínica

Ampliar imatge

Dijous 28 de juny es va fer a Madrid l'acte d'entrega dels premis Lilly d'Investigació Biomèdica 2012. Xavier Bosch, responsable del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l'ICO, va recollir el guardó en la categoria de recerca preclínica. Bosch va estar acompanyat de Candela Calle, directora general de l'ICO i d'Anna Rodríguez, directora d'Estratègia i Projectes.

La Fundació Lilly ha destacat l'aportació de Xavier Bosch i el seu equip en l'associació causal entre el virus del papil·loma humà i alguns tipus de càncer, com el de coll d'úter, vulva, vagina, anus, penis i altres de la cavitat oral, orofaringe i laringe.

La recerca del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer ha permès dissenyar vacunes específiques contra el VPH i Bosch és autor de 425 treballs científics i, només en la darrera dècada, ha rebut 10.682 cites, amb un índex Hirsch (H) de 71.

José Antonio Gutiérrez, conseller científic de la Fundació Lilly, va qualificar la tasca investigadora de Bosch com a "pionera i innovadora que, juntament amb la seva feina de transmissió del coneixement, han fet del professor Bosch un embaixador d'excel·lència de la ciència espanyola a nivell internacional".

La dotació del premi anirà destinada a l'estudi del VPH i a l'elaboració d'indicadors que permetin identificar, planificar i implementar estratègies preventives dels càncers associats a aquests virus. 

Per la seva banda, Felipe Casanueva, cap del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Clínic de Santiago, va ser el guanyador del premi Lilly en la categoria clínica, amb una dotació de 100.000€.

A la imatge: Xavier Bosch, Premi de Recerca Preclínica 2012 i director del Programa d'Investigació en Epidemiologia del Càncer de l'ICO, recull el premi de mans d'Ana Mato, Ministra de Sanitat.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00