Núm. 60 - 5 de juliol de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L’aliança de l'ICO i del Consorci Sanitari Integral permet millorar l’atenció oncològica a més de 400.000 habitants de referència

Ampliar imatge

L’Institut Català d’Oncologia (ICO) i el Consorci Sanitari Integral (CSI) han signat un conveni que permetrà unir expertesa i esforços per millorar l’assistència oncològica a la població de l’Hospitalet de Llobregat Nord i del Baix Llobregat Centre-Fontsanta.

Aquesta aliança neix en el marc de dos instruments clau del Departament de Salut, el Pla de Salut de Catalunya 2011-2015, projecte fonamental per abordar els reptes de futur en matèria de salut; i del Pla Director d’Oncologia on es determinen les directrius en l’àmbit de la prevenció, tractament i rehabilitació de les malalties oncològiques i la recerca en oncologia.

A més, amb aquest conveni, a partir de 1 de juliol s'aconsegueix ordenar i optimitzar els recursos per a l’atenció oncològica i hematològica d’ambdues institucions. D’una banda preveu que l’ICO, donada la seva reconeguda expertesa en atenció oncològica, assumeixi la direcció i integració de l’atenció i tractament dels pacients oncohematològics, de manera coordinada amb el CSI. I d’altra banda, preveu aprofitar els nous espais de l’Hospital Moisès Broggi des d’on es realitzarà l’hospitalització, l’atenció en consultes externes, l’hospitalització de dia i atenció a les urgències per aquest àmbit territorial.

Beneficis pels pacients
En base a aquest conveni la política de medicament, el tractament, les guies terapèutiques i el model d’atenció que s’aplica a l’hospital Moisès Broggi seran els mateixos que els que s’apliquen a l’ICO; integrant-se als seus Serveis d’Oncologia Mèdica, d’Hematologia i la Unitat de psicooncologia i formant part  dels seus comitès i unitats funcionals.

Pel que fa als professionals de salut podran gaudir dels programes formatius i de les  activitats docents d’ambdues institucions.

Les institucions aliades
El CSI i l’ICO comparteixen la vocació territorial i d’atenció integral, constitueixen un complement significatiu i per això han valorat l’oportunitat d’establir aquesta aliança, unint la seva expertesa i esforços, i col·laborant de manera molt estreta per millorar l’assistència oncològica.

L’ICO especialitzat en el tractament del càncer, disposa de tres centres (a l’Hospitalet de Llobregat, Girona i Badalona) i té establerta una xarxa amb 17 hospitals comarcals, la qual cosa fa que sigui el centre de referència per a prop de 45% de la població de Catalunya. Aquest conveni representa un aprofundiment en el model multicèntric de l’ICO. Cada any s’hi fan més de 23.000 primeres visites, més de 50.000 tractaments de quimioteràpia i 5.000 de radioteràpia externa. Està previst que, amb l’activitat que es trasllada a l’Hospital Moisès Broggi, s’hi sumin 1.000 primeres visites l’any i 3.800 tractaments de quimioteràpia.

El Consorci Sanitari Integral (CSI) és una entitat pública de serveis sanitaris i socials que va néixer l’any 2000 i que actualment està participat pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de l’Hospitalet i Sant Joan Despí, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja; i gestiona centres a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i el Baix Llobregat. El seu model i estratègia assistencial contempla un projecte de transversalitat entre els dispositius que té a l’Hospitalet Nord i el Baix Llobregat Centre i Fontsanta, considerant l’Hospital General de l’Hospitalet, l’Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet  i l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi com un únic centre hospitalari. La seva activitat en aquest territori és de més de 32.000 altes, més de 110.000 urgències, 500.000 visites ambulatòries i  3.360 sessions d’hospital de dia de quimioteràpia entre d’altres activitats d’atenció especialitzada i sociosanitària.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00