Núm. 58 - 23 de maig de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Recerca

S'inaugura el nou laboratori de metabolisme i càncer de l'IDIBELL

Ampliar imatge

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va inaugurar divendres 11 de maig el nou Laboratori de Metabolisme i Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i dels representants de les institucions sòcies de l’IDIBELL (l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona), així com de diverses autoritats sanitàries i de recerca.

El nou Laboratori de Metabolisme i Càncer és un espai de més de dos-cents metres quadrats que disposa dels equipaments més avançats. Les obres del laboratori i de l’equipament han tingut un cost d’uns 400 mil euros, que s’han finançat amb el fons de la convocatòria de 2011 del Subprograma d’actuacions científiques i tecnològiques en parcs científics i tecnològics (INNPLANTA), a través del Consorci Biopol’H, el parc empresarial de l’Hospitalet de Llobregat en l’àmbit de la biomedicina i les ciències de la salut.

Investigador rellevant
El laboratori està dirigit pel doctor George Thomas, un dels investigadors més rellevants del món en l’àrea del metabolisme i el càncer. El Dr. Thomas es va incorporar a l’IDIBELL a final de l’any 2011 procedent de la Universitat de Cincinnati, on dirigia l’Institut de Malalties Metabòliques.

Juntament amb el Dr. Thomas, formen part del Grup de Metabolisme i Càncer de l’IDIBELL els investigadors Sara Kozma, també procedent de Cincinnati, i Albert Tauler, investigador de la Universitat de Barcelona adscrit a l’IDIBELL.

George Thomas ha estat reconegut per la comunitat científica com un líder innovador en el camp de la transducció de senyals i el control del creixement cel·lular. Els estudis de l’investigador nord-americà han revolucionat el coneixement de les vies de transducció de senyals i els processos que condueixen a l’aparició de moltes malalties. El treball del grup del Dr. Thomas ha permès el desenvolupament de nous fàrmacs contra el càncer, alguns dels quals s’estan aplicant a l’atenció clínica i altres estan en fase de proves en assaigs clínics.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBannerBannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00