Núm. 54 - 1 de març de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

L'ICO promou assaigs clínics de nous fàrmacs contra el càncer de mama

Ampliar imatge

L’ICO lidera una iniciativa, denominada netGEICAM, per desenvolupar nous assaigs clínics en càncer de mama. L'objectiu és dur a terme assaigs en fases primerenques.

Net Geicam és un grup de centres seleccionats dins el Grup Espanyol de Recerca en Càncer de Mama (GEICAM) per la seva excel·lència en el desenvolupament de recerca clínica en fases inicials. L'objectiu és dur a terme assaigs en fases primerenques (fase I i IB i IIA amb nous fàrmacs/combinacions).

Dins d’aquesta iniciativa, l’ICO ja duu a terme un assaig en fase Ib amb un nou inhibidor de la tirosina kinasa associat al tractament estàndard en càncer de mama metastàsic Her-2 positiu.

Està previst que durant aquest 2012 s’’iniciin dos nous assaigs amb nous fàrmacs en altres subgrups de pacients. Un és per a càncer de mama triple negatiu, una de les més variants més agressives de la malaltia, i l’altre per a tumors amb receptor hormonal positiu resistents al tractament hormonal previ.

La xarxa net Geicam va iniciar-se amb dos hospitals consolidats en recerca clínica d’excel·lència en càncer de mama, l’Hospital del Mar i l’ICO Hospitalet, i quatre emergents: l’Hospital Clínic de Barcelona, el Complex Hospitalari Universitari de la Corunya, l'Hospital Vírgen de la Victòria de Màlaga i l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO). Recentment s’hi han afegit els hospitals Gregorio Marañón i Clínic San Carlos de Madrid i l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00