Núm. 54 - 1 de març de 2012 Edicions anteriors Imprimir

ICO

Butlletí digital de l'Institut Català d'Oncologia

ISSN: 2339-6083

 

Pujar

@ ICO - Contacte - Info legal

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Institut Català d'Oncologia.

Tornar Pàgina principal

Actualitat

El Consorci Sanitari del Garraf, l’HUB i l'ICO signen dos acords de coordinació

Ampliar imatge

El Consorci Sanitari del Garraf (CSG), l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i l'Institut Català d'Oncologia (ICO) han signat dos acords per a la coordinació dels fluxos urgents i no urgents de pacients mèdics i quirúrgics complexos que necessiten una atenció altament especialitzada.
 
Dins del nou Pla de Salut de Catalunya (2011-2015), una de les línies estratègiques és l’organització del terciarisme, que determina els centres on es donaran les prestacions d’alta complexitat.

El criteri general dels acords és que el CSG assumirà, com fins ara, tots els processos quirúrgics i mèdics que es poden resoldre en un hospital de referència i derivarà a l’HUB i l'ICO tots aquells pacients que precisin d’una activitat assistencial complexa. En aquests últims casos, els acords detallen els protocols de derivació, definits en base a una anàlisi de la pràctica diària del procés assistencial.

Els acords garanteixen que els pacients derivats del Garraf siguin atesos en el mateix interval d’espera que els mateixos pacients de l’HUB i l'ICO. D’aquesta manera, s’assegura la màxima rapidesa en la programació de proves, es reforça la continuïtat assistencial abans i després de la prova o el tractament, i s’evita que els pacients s’hagin de desplaçar per realitzar gestions administratives.

A més, es facilita l’establiment d’una relació més fluida entre els professionals mèdics de les dues institucions a través de professionals d’infermeria gestors de casos per a cada especialitat o per a cada prestació, com, per exemple, en el cas del càncer de recte, que són els referents per al pacient durant el seu tractament.

Això significa que algunes proves es podran fer en un centre (per complexitat) o en un altre (per rapidesa), tot evitant duplicitats i escurçant tot el possible el procés diagnòstic i terapèutic.

Comparteix

 

Contacte

Gabinet de Comunicació
Institut Català d'Oncologia
93 260 72 97
Correu electrònic
www.iconcologia.net

BannerBannerBanner

Centres de l'ICO

ICO L'Hospitalet
Hospital Duran i Reynals
Granvia de L'Hospitalet 199-203
08908  L’Hospitalet de Llobregat
93 260 77 33

ICO Girona
Hospital Doctor Josep Trueta
AV. França s/n 17007 Girona
972 225 833

ICO Badalona
Hospital Germans Trias i Pujol
Ctra. del Canyet s/n
08916 Badalona
93 465 12 00